Класичні заварні тістечка
(покроковий рецепт з фото)
Найніжніші, повітряні і тануть у роті - саме так я можу описати ці неймовірно смачні тістечка. Якщо ви любите випічку з заварного тіста, обов'язково погляньте на цей класний рецепт. Раджу!
Покажу детально, по кроках, як приготувати класичні заварні тістечка з кремом і шоколадною глазур'ю. Якщо з останньої все ясно, то з начинкою ви можете експериментувати. Прекрасно підійде масляний, вершковий крем або варене згущене молоко, наприклад. Це чудова ідея для десерту, який буде дуже до речі на святковому столі. Запам'ятовуйте і повторіть будинку.
- Молоко - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 5 штук
- Цукрова пудра - 1-2 чайних ложок
- Крем - За смаком
- Шоколад - 200 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
1. Насамперед включіть її і розігрійте до 230 градусів. У каструлі з'єднайте молоко, воду, вершкове масло, сіль і цукор. Поставте на вогонь.
2. Збийте яйця і окремо просійте борошно.
3. Помішуючи, доведіть масу до кипіння.
4. Всипте борошно.
5. Ретельно перемішайте, щоб мука заварилася. Зніміть з вогню і трохи остудіть.
6. З'єднайте тісто з яйцями і збийте все до однорідності.
7. За допомогою кондитерського мішка або звичайного пакета відсадити ось такі полосочки на деко, застелене пергаментом.
8. Присипте цукровою пудрою і відправте в духовку. Запікайте 5 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще близько півгодини. Відкривати в процесі духовку не можна!
9. Ось такими повинні вийти правильні заварні тістечка всередині.
10. Акуратно наповніть тістечка кремом.
11. Шоколад поламайте шматочками і залийте гарячими вершками. Залиште на пару хвилин, перемішайте. Глазур готова. Акуратно занурюйте тістечка в глазур.
12. Класичні заварні тістечка в домашніх умовах готові.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!