Рецепт Заварне тісто для торта фото

Заварне тісто для торта
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто, Заварне тісто
Пісні страви
На обід
Випічка, Торти

Рецептів заварного тесту для торта дуже багато. Пропоную вам спробувати мій улюблений. Тісто виходить міцним і піднімається дуже добре. Для тортика - то, що потрібно!

Поради, як приготувати ідеальне заварне тісто для торта:

Борошно висипайте всю відразу і дуже швидко перемішуйте, в такому випадку ви уникнете утворення грудочок.

Яйця для заварного тесту не повинні бути холодними, тому їх краще заздалегідь дістати з холодильника. Якщо ж ви забули це зробити, можете нагріти їх за допомогою теплої води. Просто помістіть яйця в ємність з теплою водою, поки будете заварювати борошно, вони нагріються.

Випікати заварне тісто можна і без пергаменту, на чистому листі, скропити водою (не хвилюйтесь, якщо ви зробили правильне заварне тісто, воно не пристане).

Охолоджувати готові вироби з заварного тіста, обов'язково розташувавши їх в один шар, інакше вони помнуть один одного.

  • Борошно - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам (можна замінити маргарином, але тісто вийде гіршої якості)
  • Вода - 180 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця - 300 грам(4-5 штук великих)
заварне тісто для торта - фото крок 1
1. Масло залийте водою, додайте дрібку солі. Нагрівайте до повного розтоплення масла і далі, поки суміш не закипить.
заварне тісто для торта - фото крок 2
2. Додайте просіяне борошно, добре вимішують, не знімаючи з вогню, близько 2 хвилин. Борошно завариться, і утворюється густе тісто щільне. Перекладіть його в миску, залиште для охолодження до 60 градусів Цельсія або просто помішуйте деякий час, поки не буде досягнута потрібна температура.
заварне тісто для торта - фото крок 3
3. У мисок змішайте яйця до однорідної консистенції. Яєчну суміш поступово додайте до остившему до 60 градусов тесту (при більш високій температурі яйця відразу згорнуться і тісто не вийде), ретельно перемішайте ложкою.
заварне тісто для торта - фото крок 4
4. Якщо після того, як ви вже гарненько замісили тісто, його все ще гаряче тримати в руках, залиште на деякий час для охолодження, накривши кришкою або рушником, щоб не завітриться. Готове тісто має мати густу, однорідну, гладеньку консистенцію.
заварне тісто для торта - фото крок 5
5. Щоб приготувати основу для торта, перекладіть заварне тісто в кондитерський мішок і видавіть на деко, застелене пергаментом, у вигляді «решеточки» прямокутної форми, як у мене, або будь-який інший форми, яка вам подобається.
заварне тісто для торта - фото крок 6
6. Випікайте отриманий корж із заварного тесту для торта в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 210-220 градусів близько 15-20 хвилин, потім зменшите температуру духовки до 200 градусів і випікайте ще 15-20 хвилин (час випічки варіюється в залежності від розміру і товщини «решеточки»). Ні в якому разі не відкривайте духовку в процесі випічки, інакше тісто осяде! Слідкуйте за процесом через віконце, ознакою готовності є золотава скоринка на поверхні коржа.

Схожі рецепти