Заварне тісто для торта
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів заварного тесту для торта дуже багато. Пропоную вам спробувати мій улюблений. Тісто виходить міцним і піднімається дуже добре. Для тортика - то, що потрібно!
Поради, як приготувати ідеальне заварне тісто для торта:
Борошно висипайте всю відразу і дуже швидко перемішуйте, в такому випадку ви уникнете утворення грудочок.
Яйця для заварного тесту не повинні бути холодними, тому їх краще заздалегідь дістати з холодильника. Якщо ж ви забули це зробити, можете нагріти їх за допомогою теплої води. Просто помістіть яйця в ємність з теплою водою, поки будете заварювати борошно, вони нагріються.
Випікати заварне тісто можна і без пергаменту, на чистому листі, скропити водою (не хвилюйтесь, якщо ви зробили правильне заварне тісто, воно не пристане).
Охолоджувати готові вироби з заварного тіста, обов'язково розташувавши їх в один шар, інакше вони помнуть один одного.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам (можна замінити маргарином, але тісто вийде гіршої якості)
- Вода - 180 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 300 грам(4-5 штук великих)