Заварне тісто для млинців
(покроковий рецепт з фото)
Заварне тісто для млинців відрізняється своїм складом. Заварними млинці називаються тому, що тісто заварюється окропом. Зазвичай основою для млинців служать молоко і яйця.
Смачні ажурні млинці можна приготувати за допомогою заварного тесту. Робиться воно на молоці і окропі, а при випіканні в тесті утворюються чарівні дірочки. Розповідаю і показую, як приготувати заварне тісто для млинців.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Окріп - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Підготуйте всі необхідні продукти, відразу поставте чайник, щоб вода закипіла.
2. У глибокій мисці змішайте молоко з цукром, ваніліном і яйцями.
3. Додайте борошно і олію рафіновану. Віночком змішайте. Доведіть тісто до однорідного стану.
4. Коли тісто буде однорідним і гладким, відміряйте склянку окропу.
5. Дуже швидко перемішуйте віночком тісто, вливайте тонкою цівкою окріп. Ритмічно перемішуйте, поки тісто не стане однорідним. От і все, приступайте до смаженні. Таке тісто вигідно відрізняється від звичайного, воно більш пластичне.