Рецепт Тісто заварне для пиріжків фото

Тісто заварне для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 45 хв.

Розповім вам про те, як приготувати тісто заварне для пиріжків. Працювати з ним - одне задоволення: воно еластичне, м'яке, добре піддається вимішуванню. Ви можете використовувати будь-яку начинку.

Опис приготування:

Зробити заварне тісто дуже просто, його не потрібно довго вимішувати, а також воно не вимагає багато борошна. Будьте уважні, адже тісто заварюють окропом, тому з легкістю можна обпектися. Ви можете зберігати тісто в морозилці і використовувати при необхідності.

  • Борошно - 4, 5 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі живі - 50 грам
1
У миску насипте 0, 5 склянки борошна, додайте сіль, цукровий пісок і рослинне масло.
2
Тим часом закип'ятіть склянку води і відразу залийте їм вміст миски, гарненько перемішайте все ложкою і відкладіть в сторону для охолодження.
3
До остигнула маси додайте живі дріжджі, влийте склянку теплої води, перемішайте.
4
Додайте потроху борошно, що залишилося і замісити тісто, відкладіть його на 5 хвилин в сторону.
5
Через необхідний час розділіть тісто на шматочки, кожен скачайте в кульку і приступайте до начинки.
6
Розкачайте невелику коржик, всередину покладіть начинку і гарненько загорніть, обсмажуйте пиріжки на розпеченій сковороді. Смачного!

Схожі рецепти