Тісто заварне для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам про те, як приготувати тісто заварне для пиріжків. Працювати з ним - одне задоволення: воно еластичне, м'яке, добре піддається вимішуванню. Ви можете використовувати будь-яку начинку.
Зробити заварне тісто дуже просто, його не потрібно довго вимішувати, а також воно не вимагає багато борошна. Будьте уважні, адже тісто заварюють окропом, тому з легкістю можна обпектися. Ви можете зберігати тісто в морозилці і використовувати при необхідності.
- Борошно - 4, 5 склянки
- Вода - 2 склянки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі живі - 50 грам
1
У миску насипте 0, 5 склянки борошна, додайте сіль, цукровий пісок і рослинне масло.
2
Тим часом закип'ятіть склянку води і відразу залийте їм вміст миски, гарненько перемішайте все ложкою і відкладіть в сторону для охолодження.
3
До остигнула маси додайте живі дріжджі, влийте склянку теплої води, перемішайте.
4
Додайте потроху борошно, що залишилося і замісити тісто, відкладіть його на 5 хвилин в сторону.
5
Через необхідний час розділіть тісто на шматочки, кожен скачайте в кульку і приступайте до начинки.
6
Розкачайте невелику коржик, всередину покладіть начинку і гарненько загорніть, обсмажуйте пиріжки на розпеченій сковороді. Смачного!