Заварне тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
З цим рецептом ви досягнете нових вершин в кулінаром майстерності. Ніжні, повітряні, м'які і дуже смачні пиріжки сподобаються вам і вашим близьким.
М'які і пишні пиріжки виходять з заварного тіста. Приготуйте з однієї склянки води опару, а другий доведіть до кипіння. Змішайте борошно з опарою, додайте окріп і замісіть тісто. Розкачайте з тіста невеликі коржики, викладіть на них начинку і заліпити краю. Обсмажте пиріжки на сковороді до рум'яної скоринки. Смачного!
- Дріжджі - 50 грам
- Борошно - 4 склянки
- Вода - 2 склянки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Заздалегідь підготуйте начинку для пиріжків - у мене відварені яйця із зеленою цибулею.
У склянці теплої води розчиніть дріжджі, цукор, щіпку солі і додайте рослинне масло. Другий стакан води доведіть до кипіння.
Змішайте борошно з розчиненими дріжджами, додайте киплячу воду і замісити тісто. Спочатку розмішуйте ложкою, щоб не обпектися.
Розділіть тісто на рівні частини і розкачати невеликі коржі. На них викладіть начинку, скріпіть краю і сформуйте пиріжки.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і посмажте пиріжки до рум'яної скоринки.