Рецепт Заварне тісто для пиріжків фото

Заварне тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З цим рецептом ви досягнете нових вершин в кулінаром майстерності. Ніжні, повітряні, м'які і дуже смачні пиріжки сподобаються вам і вашим близьким.

Опис приготування:

М'які і пишні пиріжки виходять з заварного тіста. Приготуйте з однієї склянки води опару, а другий доведіть до кипіння. Змішайте борошно з опарою, додайте окріп і замісіть тісто. Розкачайте з тіста невеликі коржики, викладіть на них начинку і заліпити краю. Обсмажте пиріжки на сковороді до рум'яної скоринки. Смачного!

  • Дріжджі - 50 грам
  • Борошно - 4 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
заварне тісто для пиріжків - фото крок 1
Заздалегідь підготуйте начинку для пиріжків - у мене відварені яйця із зеленою цибулею.
заварне тісто для пиріжків - фото крок 2
У склянці теплої води розчиніть дріжджі, цукор, щіпку солі і додайте рослинне масло. Другий стакан води доведіть до кипіння.
заварне тісто для пиріжків - фото крок 3
Змішайте борошно з розчиненими дріжджами, додайте киплячу воду і замісити тісто. Спочатку розмішуйте ложкою, щоб не обпектися.
заварне тісто для пиріжків - фото крок 4
Розділіть тісто на рівні частини і розкачати невеликі коржі. На них викладіть начинку, скріпіть краю і сформуйте пиріжки.
заварне тісто для пиріжків - фото крок 5
Розігрійте на сковороді рослинне масло і посмажте пиріжки до рум'яної скоринки.

Схожі рецепти