Рецепт Заварне тісто для оладок фото

Заварне тісто для оладок
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Заварне тісто
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Панкейкі, Оладки

Заварне тісто у нас асоціюється якщо не з еклерами, то з пельменями, варениками и чебуреками. Виявляється, його можна приготувати і для оладок. Рецепт цей старовинний, родом з Франції.

Щоб приготувати заварне тісто для оладок, вам знадобиться розтопити масло в молоці з цукром і сіллю, після чого старанно змішати все з борошном. Дуже важливо не поспішати і дати отриманої суміші охолонути. Вона повинна бути не дуже гарячою для того, щоб виключити можливість згортання яєць. Можна приступати до смаження смачних і ніжних оладок!

  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйця - 3-4 штук
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
заварне тісто для оладок - фото крок 1
Поставте молоко на вогонь, додайте в ємність порізане шматочками вершкове масло. Суміш помішуйте до однорідності і доведіть до кипіння. Додайте щіпку солі і цукор.
заварне тісто для оладок - фото крок 2
Додайте борошно, енергійно розмішайте з гарячою сумішшю до однорідності. Зніміть з вогню і остудіть так, щоб тісто було теплим, але не гарячим.
заварне тісто для оладок - фото крок 3
Поступово і старанно змішуйте отриману вершково-борошняну суміш з яйцями, останні додавайте по одному.
заварне тісто для оладок - фото крок 4
Для безпосереднього приготування оладок викладайте тісто ложкою на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Смачного!

Схожі рецепти