Заварне тісто для оладок
(покроковий рецепт з фото)
Заварне тісто у нас асоціюється якщо не з еклерами, то з пельменями, варениками и чебуреками. Виявляється, його можна приготувати і для оладок. Рецепт цей старовинний, родом з Франції.
Щоб приготувати заварне тісто для оладок, вам знадобиться розтопити масло в молоці з цукром і сіллю, після чого старанно змішати все з борошном. Дуже важливо не поспішати і дати отриманої суміші охолонути. Вона повинна бути не дуже гарячою для того, щоб виключити можливість згортання яєць. Можна приступати до смаження смачних і ніжних оладок!
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 3-4 штук
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Поставте молоко на вогонь, додайте в ємність порізане шматочками вершкове масло. Суміш помішуйте до однорідності і доведіть до кипіння. Додайте щіпку солі і цукор.
Додайте борошно, енергійно розмішайте з гарячою сумішшю до однорідності. Зніміть з вогню і остудіть так, щоб тісто було теплим, але не гарячим.
Поступово і старанно змішуйте отриману вершково-борошняну суміш з яйцями, останні додавайте по одному.
Для безпосереднього приготування оладок викладайте тісто ложкою на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Смачного!