Рецепт Запіканка з рису, капусти і фаршу фото

Запіканка з рису, капусти і фаршу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 45 хв.

У щоденному меню завжди хочеться максимум різноманітності, згодні? досить просте, відносно недороге, ситне і по-справжньому смачна страва якраз хочу вам запропонувати на замітку. Запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Вашій увазі хочу запропонувати класну ідею, як приготувати запіканку з рису, капусти і фаршу. Це свого роду"ледачі" голубці, запечені в духовці Сирна скоринка чудово доповнює блюдо, так що обов'язково рекомендую його використовувати. Блюдо добре, до речі, не тільки в теплому, але і в охолодженому вигляді.

  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Фарш із яловичини - 450-500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, паприка, чебрець)
  • Капуста - 1 штука
  • Томатний соус - 800 грам
  • Рис відварний - 2 склянки
  • Сир - 400 грам
запіканка з рису, капусти і фаршу - фото крок 1
1. На сковороду налийте ложку масла. Обсмажте фарш хвилин 7, помішуючи.
запіканка з рису, капусти і фаршу - фото крок 2
2. На окремій сковороді з маслом обсмажити до рум'яності цибулю з часником. Додайте половину томатного соусу. Тушіте про 5 хвилин.
запіканка з рису, капусти і фаршу - фото крок 3
3. Додайте в соус фарш. Додати сіль, поперчіть, додайте спеції. Влийте томатний соус і тушкуйте 10-15 хвилин.
запіканка з рису, капусти і фаршу - фото крок 4
4. Нашинкуйтекапусту, тушкуйте її в невеликій кількості води до м'якості.
запіканка з рису, капусти і фаршу - фото крок 5
5. У соус з фаршем додайте відварений рис.
запіканка з рису, капусти і фаршу - фото крок 6
6. У жароміцних форму викладіть рівним шаром капусту, зверху - м'ясо з соусом. Присипте все тертим сиром, накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
запіканка з рису, капусти і фаршу - фото крок 7
7. Через 40 хвилин зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин до рум'яної скоринки.

Схожі рецепти