Запіканка з рису, капусти і фаршу
(покроковий рецепт з фото)
У щоденному меню завжди хочеться максимум різноманітності, згодні? досить просте, відносно недороге, ситне і по-справжньому смачна страва якраз хочу вам запропонувати на замітку. Запам'ятовуйте!
Вашій увазі хочу запропонувати класну ідею, як приготувати запіканку з рису, капусти і фаршу. Це свого роду "ледачі" голубці, запечені в духовці Сирна скоринка чудово доповнює блюдо, так що обов'язково рекомендую його використовувати. Блюдо добре, до речі, не тільки в теплому, але і в охолодженому вигляді.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Фарш із яловичини - 450-500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Сіль і спеції - За смаком (перець, паприка, чебрець)
- Капуста - 1 штука
- Томатний соус - 800 грам
- Рис відварний - 2 склянки
- Сир - 400 грам
1. На сковороду налийте ложку масла. Обсмажте фарш хвилин 7, помішуючи.
2. На окремій сковороді з маслом обсмажити до рум'яності цибулю з часником. Додайте половину томатного соусу. Тушіте про 5 хвилин.
3. Додайте в соус фарш. Додати сіль, поперчіть, додайте спеції. Влийте томатний соус і тушкуйте 10-15 хвилин.
4. Нашинкуйтекапусту, тушкуйте її в невеликій кількості води до м'якості.
5. У соус з фаршем додайте відварений рис.
6. У жароміцних форму викладіть рівним шаром капусту, зверху - м'ясо з соусом. Присипте все тертим сиром, накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Через 40 хвилин зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин до рум'яної скоринки.