Рецепт Запіканка з капусти і фаршу фото

Запіканка з капусти і фаршу
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Фарш
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Запіканка

Любіть голубці? значить, неодмінно оціните простий рецепт запіканки з капусти і фаршу - готувати її елементарно, а страва виходить дуже смачним. Таку запеканочку із задоволенням їдять навіть діти, які до капусти зазвичай ставляться без особливого захоплення.

Фарш для такої запіканки підійде будь-який - виходить смачно і з курячим, і з яловичої, і зі свинячим. І капуста може бути як молодий, так і торішньої - зміниться лише час приготування.

Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Пасеруємо його, додаємо фарш, солимо, перчимо і обсмажуємо до повного википання рідини.

Капусту шаткуємо, морква трьом на тертці. Стару капусту потрібно згасити з невеликою кількістю води хвилин 10, молодий це не потрібно.

Змішуємо капусту з морквою, фаршем і панірувальними сухарями.

Викладаємо в змащену маслом форму.

Збиваємо молоко з яйцями і заливаємо вміст форми. Зверху можна посипати тертим сиром.

Випікаємо в духовці при температурі 180С 30-40 хвилин. Індикатор готовності - апетитна рум'яна кірочка і капустяно-м'ясною аромат по всій квартирі.

Подаємо запіканку, нарізавши порційними шматочками, полив сметаною і посипавши зеленню кропу.


  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Фарш м'ясний - 0, 5 кілограма
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(Для обжаривания лука и фарша)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Панірувальні сухарі - 50 грам
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 0, 5 Ст. Ложки (для змащування форми)
  • Тертий сир - 100 грам (по бажанню)
Фарш для такої запіканки підійде будь-який - виходить смачно і з курячим, і з яловичої, і зі свинячим. І капуста може бути як молодий, так і торішньої - зміниться лише час приготування.

Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Пасеруємо його, додаємо фарш, солимо, перчимо і обсмажуємо до повного википання рідини.

Капусту шаткуємо, морква трьом на тертці. Стару капусту потрібно згасити з невеликою кількістю води хвилин 10, молодий це не потрібно.

Змішуємо капусту з морквою, фаршем і панірувальними сухарями.

Викладаємо в змащену маслом форму.

Збиваємо молоко з яйцями і заливаємо вміст форми. Зверху можна посипати тертим сиром.

Випікаємо в духовці при температурі 180С 30-40 хвилин. Індикатор готовності - апетитна рум'яна кірочка і капустяно-м'ясною аромат по всій квартирі.

Подаємо запіканку, нарізавши порційними шматочками, полив сметаною і посипавши зеленню кропу.

Схожі рецепти