Запіканка з капусти і фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Любіть голубці? значить, неодмінно оціните простий рецепт запіканки з капусти і фаршу - готувати її елементарно, а страва виходить дуже смачним. Таку запеканочку із задоволенням їдять навіть діти, які до капусти зазвичай ставляться без особливого захоплення.
Фарш для такої запіканки підійде будь-який - виходить смачно і з курячим, і з яловичої, і зі свинячим. І капуста може бути як молодий, так і торішньої - зміниться лише час приготування.
Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Пасеруємо його, додаємо фарш, солимо, перчимо і обсмажуємо до повного википання рідини.
Капусту шаткуємо, морква трьом на тертці. Стару капусту потрібно згасити з невеликою кількістю води хвилин 10, молодий це не потрібно.
Змішуємо капусту з морквою, фаршем і панірувальними сухарями.
Викладаємо в змащену маслом форму.
Збиваємо молоко з яйцями і заливаємо вміст форми. Зверху можна посипати тертим сиром.
Випікаємо в духовці при температурі 180С 30-40 хвилин. Індикатор готовності - апетитна рум'яна кірочка і капустяно-м'ясною аромат по всій квартирі.
Подаємо запіканку, нарізавши порційними шматочками, полив сметаною і посипавши зеленню кропу.
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Фарш м'ясний - 0, 5 кілограма
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(Для обжаривания лука и фарша)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Молоко - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 0, 5 Ст. Ложки (для змащування форми)
- Тертий сир - 100 грам (по бажанню)
Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Пасеруємо його, додаємо фарш, солимо, перчимо і обсмажуємо до повного википання рідини.
Капусту шаткуємо, морква трьом на тертці. Стару капусту потрібно згасити з невеликою кількістю води хвилин 10, молодий це не потрібно.
Змішуємо капусту з морквою, фаршем і панірувальними сухарями.
Викладаємо в змащену маслом форму.
Збиваємо молоко з яйцями і заливаємо вміст форми. Зверху можна посипати тертим сиром.
Випікаємо в духовці при температурі 180С 30-40 хвилин. Індикатор готовності - апетитна рум'яна кірочка і капустяно-м'ясною аромат по всій квартирі.
Подаємо запіканку, нарізавши порційними шматочками, полив сметаною і посипавши зеленню кропу.