Рецепт Лаханорізо з капусти і рису фото

Лаханорізо з капусти і рису
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі , Капуста , Крупи , Мал
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.

Лаханорізо - дуже смачне, ситне і просте в приготуванні блюдо. Хоча назва страви грецьке, саму страву нам знайоме. Це капуста з рисом, тушкована особливим способом. Приготовим лаханоризо?

Опис приготування:

Лаханорізо - блюдо родом з Греції, ну а по нашому це капуста з рисом. Блюдо просте, бюджетне та пісне, але дуже смачне і ситне. А хто любить страви поситнее, той може додати м'ясо :). Складнощів у приготуванні лаханорізо немає. Приготуйте грецьке блюдо своєї сім'ї на вечерю, і всі будуть задоволені!

  • Капуста - 500 грам
  • Пропарений рис - 3/4 склянки
  • Томатний сік - 100 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 2-3 штук
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Чорний перець горошком - 2-3 штук
  • Мелений коріандр - 1/2 чайних ложки (за смаком)
  • Зелена цибуля - 1-2 штук
лаханорізо з капусти і рису - фото крок 1
1. Нарізаємо цибулю великими шматочками, а морква - тонкими кружечками.
лаханорізо з капусти і рису - фото крок 2
2. Шаткуємо капусту тонше або побільше. Дивіться, як вам більше подобається.
лаханорізо з капусти і рису - фото крок 3
3. На сковороді розігріваємо олію, додаємо до нього цибулю. Пасеруємо кілька хвилин.
лаханорізо з капусти і рису - фото крок 4
4. Потім додаємо моркву і обсмажуємо все разом, помішуючи, ще хвилини дві.
лаханорізо з капусти і рису - фото крок 5
5. Потім додаємо капусту і на великому вогні, помішуючи, смажимо все разом хвилин 5.
лаханорізо з капусти і рису - фото крок 6
6. Додаємо томатний сік, сіль, перець горошком і коріандр.
лаханорізо з капусти і рису - фото крок 7
7. Потім додаємо рис і воду. Тушкуємо лаханорізо під кришкою на маленькому вогні до готовності рису. Води беремо в два рази більше рису.
лаханорізо з капусти і рису - фото крок 8
8. Петрушку і зелений лук нарезам дрібно і додаємо в сковороду до вже готового блюда. Перемішуємо і залишаємо на пару хвилин під кришкою.

Схожі рецепти