Лаханорізо з капусти і рису
(покроковий рецепт з фото)
Лаханорізо - дуже смачне, ситне і просте в приготуванні блюдо. Хоча назва страви грецьке, саму страву нам знайоме. Це капуста з рисом, тушкована особливим способом. Приготовим лаханоризо?
Лаханорізо - блюдо родом з Греції, ну а по нашому це капуста з рисом. Блюдо просте, бюджетне та пісне, але дуже смачне і ситне. А хто любить страви поситнее, той може додати м'ясо :). Складнощів у приготуванні лаханорізо немає. Приготуйте грецьке блюдо своєї сім'ї на вечерю, і всі будуть задоволені!
- Капуста - 500 грам
- Пропарений рис - 3/4 склянки
- Томатний сік - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
- Рослинна олія - 100 грам
- Зелень - 1 пучок
- Чорний перець горошком - 2-3 штук
- Мелений коріандр - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Зелена цибуля - 1-2 штук
1. Нарізаємо цибулю великими шматочками, а морква - тонкими кружечками.
2. Шаткуємо капусту тонше або побільше. Дивіться, як вам більше подобається.
3. На сковороді розігріваємо олію, додаємо до нього цибулю. Пасеруємо кілька хвилин.
4. Потім додаємо моркву і обсмажуємо все разом, помішуючи, ще хвилини дві.
5. Потім додаємо капусту і на великому вогні, помішуючи, смажимо все разом хвилин 5.
6. Додаємо томатний сік, сіль, перець горошком і коріандр.
7. Потім додаємо рис і воду. Тушкуємо лаханорізо під кришкою на маленькому вогні до готовності рису. Води беремо в два рази більше рису.
8. Петрушку і зелений лук нарезам дрібно і додаємо в сковороду до вже готового блюда. Перемішуємо і залишаємо на пару хвилин під кришкою.