Запіканка з манки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Хоча більшість господинь додають в запіканку сир, але особисто я віддаю перевагу готувати її з манної крупи на кефірі. Повірте, таке блюдо виходить просто чудове, зовсім як в дитинстві.
Пропоную сьогодні згадати далеке дитинство і приготувати смачну запіканку з манки на кефірі в домашніх умовах. Якщо чесно, саму кашу (манну) я ніколи не любила, зате, коли мама робила мені запіканку з неї, моєму щастю не було меж. Вона дійсно виходить неймовірно смачна, тому навіть зараз я завжди їдять її з превеликим задоволенням. І якщо ви також вирішили приготувати такі ласощі, я можу поділитися з вами своїм простим рецептом запіканки з манки на кефірі.
- Манна крупа - 1 Склянка(250 мл)
- Кефір - 400 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 150-200 грам
- Вершкове масло - 100 грам(+ трохи для змащування форми)
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 50-70 грам (можна не додавати)
- Лимон - 1 штука (знадобитися тільки цедра)
- Сода - 1 Чайна ложка (не гасіння)
- Сіль - 1 щіпка
- Сухарі паніровочні - - За смаком
Почне з того, що заллємо манну крупу кефіром і залишимо її приблизно на годину розмокати.
Поки манка розбухає, ми викладаємо вершкове масло в сотейник і розтоплюємо його.
В окрему мисочку розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і збиваємо все.
Коли пройде година і наша манка розбухне, додаємо до неї збиті з цукром яйця, а також розтоплене масло (остигле). Всипаємо до решти інгредієнтів борошно, соду, сіль і додаємо цедру одного лимона, гарненько все перемішуємо.
В отримане тісто викладаємо родзинки, його слід попередньо промити і замочити у воді.
Форму для випічки змазуванням вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями.
Далі нам залишається тільки перелити в форму приготоване тісто і поставити її в розігріту до 180-200 градусів духовку. Як тільки запіканка покриється рум'яною скоринкою, проткніть її в декількох місцях зубочисткою, якщо вона залишиться сухою, значить, наша запіканка готова.
Приємного всім апетиту!