Запіканка з макаронів з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Раніше я робив тільки солодкі запіканки, але недавно натрапив на рецепт приготування запіканки з макаронів з куркою. Виявилося дуже смачно.
Опис приготування:
Якщо ви хочете поекспериментувати зі спеціями, необов'язково суворо дотримуватися цей рецепт приготування запіканки з макаронів з куркою. Якщо ви любите гостре, можна додати в кожен шар аджику, мелений перець чилі.
- Макарони - 150 грам
- Куряче філе - 1 штука
- Твердий сир - 200 грам (сулугуні, бринза, за смаком)
- Майонез - За смаком
- Кетчуп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (перець, майоран, базилік, за смаком )
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком (свіжий кріп, петрушка, Braai)
Спочатку треба підготувати інгредієнти. Заварюємо куряче філе в підсоленій воді. У воду можна додати спецій - чорного перцю, базиліка, за смаком. Тепер готуємо макарони. Їх теж відварюємо в підсоленій воді. М'ясо розрізаємо на дрібні кубики.
Змащуємо форму для запікання олією. Викладаємо перший шар макаронів. Присипаємо спеціями за смаком і тертим сиром. Зверху кладемо м'ясо, додаємо ще один шар макаронів. Поливаємо все майонезом і кетчупом.
Останній шар з тертого сиру засипаємо перцем і кладемо форму в духовку. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Запіканку можна виймати, коли сир розплавиться.
Даємо запіканці охолонути і розрізаємо.
Для смаку можна додати зверху трохи зелені, кропу або петрушки.