Рецепт Запіканка з кальмарами фото

Запіканка з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування запіканки з кальмарів, картоплі і цибулі.

Опис приготування:

Ніжна картопляна запіканка з кальмарами добре підійде для полудня.

Приготування:

Кальмарів очистити від поверхневої плівки і промити під холодною водою. У каструлі довести 1 літр води до кипіння. Опустити в окріп кальмарів і варити близько 1-3 хвилин. Пропустити кальмарів через м'ясорубку. Нагріти олію в сковороді. Додати нарізану цибулю, кальмарів, сіль і перець. Перемішати і обсмажити. Відварити картоплю, розім'яти до консистенції пюре і перемішати з яйцем. Форму для запіканки змастити маслом і посипати панірувальними сухарями. Викласти в форму половину картопляного пюре, потім смажені кальмари з цибулею, а зверху - час, що залишився пюре. Посипати панірувальними сухарями і запікати до появи рум'яної скоринки. Остудити запіканку у формі, після чого перевернути на блюдо. Скропити вершковим маслом, посипати подрібненою зеленню, нарізати на шматочки і подавати.


  • Кальмарів - 500 грам
  • kartofelin - 6-8 штук
  • Цибулини - 2 штуки
  • Рослинної олії - 2-3 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Панірувальних сухарів - 3 Ст. Ложки
  • Вершкового масла - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль і перець - За смаком
Ніжна картопляна запіканка з кальмарами добре підійде для полудня.

Приготування:

Кальмарів очистити від поверхневої плівки і промити під холодною водою. У каструлі довести 1 літр води до кипіння. Опустити в окріп кальмарів і варити близько 1-3 хвилин. Пропустити кальмарів через м'ясорубку. Нагріти олію в сковороді. Додати нарізану цибулю, кальмарів, сіль і перець. Перемішати і обсмажити. Відварити картоплю, розім'яти до консистенції пюре і перемішати з яйцем. Форму для запіканки змастити маслом і посипати панірувальними сухарями. Викласти в форму половину картопляного пюре, потім смажені кальмари з цибулею, а зверху - час, що залишився пюре. Посипати панірувальними сухарями і запікати до появи рум'яної скоринки. Остудити запіканку у формі, після чого перевернути на блюдо. Скропити вершковим маслом, посипати подрібненою зеленню, нарізати на шматочки і подавати.

Схожі рецепти