Запіканка з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запіканки з кальмарів, картоплі і цибулі.
Ніжна картопляна запіканка з кальмарами добре підійде для полудня.
Приготування:
Кальмарів очистити від поверхневої плівки і промити під холодною водою. У каструлі довести 1 літр води до кипіння. Опустити в окріп кальмарів і варити близько 1-3 хвилин. Пропустити кальмарів через м'ясорубку. Нагріти олію в сковороді. Додати нарізану цибулю, кальмарів, сіль і перець. Перемішати і обсмажити. Відварити картоплю, розім'яти до консистенції пюре і перемішати з яйцем. Форму для запіканки змастити маслом і посипати панірувальними сухарями. Викласти в форму половину картопляного пюре, потім смажені кальмари з цибулею, а зверху - час, що залишився пюре. Посипати панірувальними сухарями і запікати до появи рум'яної скоринки. Остудити запіканку у формі, після чого перевернути на блюдо. Скропити вершковим маслом, посипати подрібненою зеленню, нарізати на шматочки і подавати.
- Кальмарів - 500 грам
- kartofelin - 6-8 штук
- Цибулини - 2 штуки
- Рослинної олії - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Панірувальних сухарів - 3 Ст. Ложки
- Вершкового масла - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
Приготування:
Кальмарів очистити від поверхневої плівки і промити під холодною водою. У каструлі довести 1 літр води до кипіння. Опустити в окріп кальмарів і варити близько 1-3 хвилин. Пропустити кальмарів через м'ясорубку. Нагріти олію в сковороді. Додати нарізану цибулю, кальмарів, сіль і перець. Перемішати і обсмажити. Відварити картоплю, розім'яти до консистенції пюре і перемішати з яйцем. Форму для запіканки змастити маслом і посипати панірувальними сухарями. Викласти в форму половину картопляного пюре, потім смажені кальмари з цибулею, а зверху - час, що залишився пюре. Посипати панірувальними сухарями і запікати до появи рум'яної скоринки. Остудити запіканку у формі, після чого перевернути на блюдо. Скропити вершковим маслом, посипати подрібненою зеленню, нарізати на шматочки і подавати.