Запіканка з баклажанів з сиром і фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 5 хв.
Проста і смачна запіканка з овочів з м'ясним фаршем та сиром. Є її можна теплою чи холодною, тут як вам більше подобається. Підкажу рецепт, як приготувати запіканку з баклажанів з фаршем.
Опис приготування:
Можна використовувати будь-яке м'ясо для фаршу. Баклажани попередньо потрібно нарізати шматочками і запекти або обсмажити. Викладіть спочатку соус, а потім баклажани. Посипте тертим сиром, запікайте до готовності в духовці. Запіканку можна подавати як самостійне блюдо.
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Баклажани - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 1/4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Фарш із яловичини - 100 грам
- Червоне вино - 2 Ст. Ложки
- Томати - 400 грам
- Вода - 1/3 склянки
- Сушений орегано - 0, 5 чайних ложки
- Сир «Моцарелла» - 100 грам
- Сир пармезан" - 30 грам
1. Помийте і обріжте краю баклажанів. Поріжте їх кружальцями завтовшки по 2, 5 см. Посипте рівномірно баклажани сіллю з обох сторін і відставте на 45 хвилин.
2. Після закінчення 45 хвилин відіжміть воду з баклажанів з допомогою пальців і паперових рушників. Полийте баклажани 3 столовими ложками оливкової олії і почекайте, поки вони його вберуть.
3. Приготуйте три невеликі миски: в одну насипте борошно, в іншу розбийте яйця і перемішайте, а в третю висипте панірувальні сухарі, туди ж натріть на тертці пармезан (20 грам), перемішайте. Далі один за іншим розміщуйте баклажани в борошно і рівномірно умочуйте їх з двох сторін.
4. Після борошна опустіть баклажан в яйце, а потім в суміш панірувальних сухарів і тертого пармезану. Струсіть все зайве і викладіть на решітку для запікання.
5. Розігрійте духовку до 190 градусів. Поставте готові для запікання баклажани в духовку. Готуйте 30-40 хвилин, поки панірування не стане світло-коричневої.
6. Поки запікаються баклажани, підготуйте для них соус. Для цього почистіть і подрібніть цибулю і часник, покладіть їх у заздалегідь розігріту з оливковою олією сковороду і готуйте, поки цибуля не стане коричневим. Потім додайте м'ясний фарш і дочекайтеся, поки фарш приготується, додайте вино. Коли вино трохи випарується, покладіть в сковороду подрібнені без шкірки помідори, влийте воду, всипте сіль, орегано і перець, тушкуйте на слабкому вогні до утворення соусу.
7. Коли баклажани готові, дістаньте їх і збільште температуру в духовці до 260 градусів. Вилийте соус в форму для запікання, зверху викладіть баклажани. Натріть моцарелу на середній тертці і посипте нею баклажани, поставте їх знову в духовку на 10-15 хвилин, поки сир не затвердіє і не стане золотисто-коричневого кольору.
8. Подавайте готову запіканку відразу або трохи пізніше.