Запіканка з баклажанів з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з баклажанів з фаршем - це, доповім я вам, щось невимовне! Готується швидко і просто, але цілком підійде не тільки для сімейної вечері, але і невеликого застілля в колі друзів.
Класичний рецепт запіканки з баклажанів з фаршем можна видозмінювати майже до нескінченності, додаючи все нові інгредієнти, але в основі цієї страви власне баклажани, фарш (в принципі, можна будь-який, але зі свинячим виходить жірновато, а з курячим - навпаки, тому я вважаю за краще яловичий або змішаний), помідори, надають соковитість і кислинку, а також сир - він чудово відтіняє смак інших продуктів, а хрустка сирна скоринка зверху робить баклажани з фаршем ще смачніше. Головне, не замінюйте сметану майонезом, в крайньому випадку - вершками. Інакше вийде зовсім «не те».
- Баклажани - 3-4 штук
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Сир - 200 грам
- Помідори - 3 штуки
- Крем - 1 Склянка
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Баклажани миємо, видаляємо плодоніжки.
Ріжемо кружальцями і пересипаємо сіллю, щоб пустили сік і вийшла гіркота. Шкірку я не видаляю - мені вона подобається:)
Ріжемо кружальцями і пересипаємо сіллю, щоб пустили сік і вийшла гіркота. Шкірку я не видаляю - мені вона подобається:)
Обсмажуємо фарш на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом. У майже готовий фарш додаємо сіль і перець.
Тепер справа за баклажанами - найкраще запекти їх на грилі, але можна і на звичайній сковороді в мінімальній кількості жиру. Смажимо з обох сторін.
Трьом на тертці сир.
Укладаємо шар баклажанів в форму для запікання. Для підстраховки можна змастити її маслом, але овочі і фарш дадуть багато соку, так що пригоріти не повинно.
Поверх баклажанів викладаємо фарш.
Заливаємо підсоленій сметаною і кладемо шар помідорів.
Засипаємо сиром і відправляємо в розігріту до 200 ° С духовку на 20-25 хвилин - поки сир не зготується.
Готову запіканку найкраще подавати гарячою, але і в холодному вигляді вона чудо, як хороша! Смачного!