Запіканка з баклажанів і картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з баклажанів і картоплі - це дуже смачно! Можна сказати, що запіканка готується по мотивом дивовижного грецького страви. Баклажан, картопля, трохи фаршу і можна насолоджуватися.
Запіканку з баклажанів і картоплі можна готувати трохи по-іншому, наприклад, можна спочатку обсмажити кружечки баклажанів і фарш, а з картоплі зробити пюре. Сметанно-часниковий соус можна замінити соусом "бешамель", який ідеально підходить для цього варіанту запіканки. Особисто мені запіканки подобаються через те, що можна проявити творчість! Будь-які інгредієнти легко замінюються і кожен раз виходить щось новеньке і смачненьке! Успіхів і приємного апетиту!
- Баклажан - 200 грам
- Картопля - 300 грам
- Фарш м'ясний - 200 грам
- Помідор - 2 штуки
- Оливки - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сир - 150 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Приправи - За смаком
Кабачки і картоплю наріжте кружальцями.
У форму викладіть 2/3 картоплі і баклажанів. Пересипьте овочі спеціями і сіллю.
У фарш також додайте спеції і викладіть його на овочі.
На фарш викладіть шар оливок порізаних, помідори і закрийте всі залишився картоплею і баклажанами.
Запіканку змастіть сумішшю сметани з майонезом і часником.
Запіканку посипте тертим сиром і відправте готується в духовку при 180 градусах на 35-40 хвилин.