Запіканка з баклажанів з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Зараз сезон баклажанів та помідорів. Необхідно скористатися цим і наситити організм їх корисними властивостями! А щоб овочі не набридли, пропоную вам таке блюдо - запіканка з баклажанів з м'ясом.
Я люблю овочі з м'ясом, тому ця овочева запіканка з баклажанів з м'ясом для мене - справжня знахідка! повноцінний обід - і ситний, і корисний. Інгредієнти вельми прості, приготування теж нескладне, але результат… брат! Даю рецепт запіканки з баклажанів з м'ясом - можливо, вам сподобається.
- Вода - 1 літр (в першу чергу перерахую інгредієнти для маринаду для баклажан.)
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Баклажан - 4 штуки (або 2, якщо баклажани дуже великі. )
- Яловича шийка - 1, 5 кілограма
- Масло каноли - 4 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 1 щіпка
- Мелений чорний перець - 1 щіпка
- Помідор - 2-3 штук
- Вода - 6 склянок
- Петрушка - 0, 5 склянки (заздалегідь подрібніть. )
- Часник - 2 зубчики
- Картопля - 2 штуки
- Сир Моцарелла - 60 грам
- Соняшникова олія - 2 склянки (для обсмажування баклажан. )
Приготуйте воду для маринаду баклажан. Налийте в миску і посоліть. Потім наріжте баклажани кільцями і покладіть в маринад.
Поки баклажани наполягають, підготуйте овочі. Наріжте помідори кільцями,
Лук півкільцями,
Яловичу шийку невеликими кубиками.
Тепер киньте в нагріту сковороду мук, обсмажте трохи і додайте м'ясо.
Додайте в м'ясо спеції,
Томатну пасту.
Перемішайте і залийте водою.
Баклажани викладіть на рушник або серветку. Необхідно їх просушити.
Обсмажте їх з кожного боку, до рум'яної скоринки.
Викладіть у форму для випікання спочатку все м'ясо, потім покладіть баклажани,
Після помідори,
Зверху можете викласти мозаїку з решти овочів. Випікайте в духовці 40 хвилин.