Рецепт Запіканка «віджата гарбуз» фото

Запіканка «віджата гарбуз»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гарбуз
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Солодке , Запіканка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 50 хв.

В Америці страви з гарбузом - це невід'ємна частина Дня Подяки (є у них таке свято). У нас же вона - це універсальний продукт. Поділюся рецептом, як приготувати запіканку «Віджата гарбуз».

Опис приготування:

Запіканка подається як десерт до чаю або зі склянкою молока. Готується вона на основі пюре з батату (солодка картопля) і гарбуза. Прикрашають її волоськими горіхами, пекан, мигдалем, гарбузовим насінням, кунжутом. Блюдо яскраве і дуже смачне. Подавайте запіканку вже остигнула.

  • Солодка картопля - 5 штук
  • Гарбуз - 400 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 3 Ст. Ложки (або klenovиy сироп)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Обкладинка - За смаком
  • Горіхи - 1 Склянка
1
Вимийте солодка картопля і проколіть по всій поверхні. Гарбуз наріжте шматочками. Викладіть все на деко і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 45-60 хвилин.
2
Дістаньте овочі, видаліть шкірку, потім розімніть окремо в пюре, відіжміть надлишки соку.
3
Змішайте гарбузове пюре і пюре з батату, додайте яйця, 2 столові ложки меду, щіпку солі і вершкове масло, перемішайте.
4
Викладіть все в підготовлену форму для запікання. Наріжте крупно горіхи, змішайте з залишилася ложкою меду, корицею і викладіть поверх запіканки.
5
Надішліть в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини, а потім дістаньте і залиште на 5-10 хвилин.

Схожі рецепти