Тушкована гарбуз в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Надзвичайно корисний, вітамінний і смачний овоч - це гарбуз. Вона відмінно поєднується зі сметаною і спеціями. Розповім про рецепт простого і смачного гарніру - як приготувати тушковану гарбуз в сметані.
Замість звичної каші з гарбуза можна зробити смачний гарнір. Для нього можна використовувати солодку мускатну гарбуз або звичайну. Гарбуз відмінно підійде до м'яса. А якщо хочете подати як самостійне блюдо, можна гасити з грибами, з куркою або індиче м'ясом.
- Гарбуз - 0, 6-0, 7 кілограма
- Крем - 170-200 мілілітрів
- Часник - 3-5 зубчиків
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Грецькі горіхи - За смаком
1. Очистіть гарбуз від шкірки і наріжте її невеликими кубиками. У сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть гарбуз, обсмажте її пару хвилин.
2. Тим часом в миску влийте сметану, додайте подрібнений часник, сіль, мелений перець, подрібнену зелень.
3. Влийте сметану і тушкуйте гарбуз після закипання близько 15 хвилин, зменшивши вогонь до мінімуму і накривши сковороду кришкою.
4. Через необхідний час вимкніть вогонь і залиште гарбуз під закритою кришкою на 10-15 хвилин.
5. Викладіть гарбуз в тарілку, прикрасьте подрібненими волоськими горіхами і подавайте до столу.