Тушкована гарбуз
(покроковий рецепт з фото)
Дуже соковита, яскрава і приголомшливо смачна тушкована гарбуз в домашніх умовах з ароматними травами стане вдалим варіантом страви для всієї родини.
1. Гарбуз вимийте, обсушити і очистіть. М'якоть наріжте середніми кубиками.
2. На дно сотейника або сковороди з високими бортами відправте вершкове масло, розтопіть його.
3. Викладіть гарбуз, обсмажте її на сильному вогні пару хвилин.
4. Потім додайте сіль, трохи цукру, перець і акуратно перемішайте.
5. Також в рецепті приготування тушкованою гарбуза ідеально підходять ароматні прованські трави. Додайте жменю трав і при бажанні інші улюблені спеції.
6. Приберіть вогонь до мінімуму, влийте в сотейник бульйон або гарячу воду.
7. Накрийте кришкою і млоїте до м'якості. Перемішуйте акуратно, щоб кубики не втратили свою форму.
8. В процесі важливо стежити, щоб рідина повністю не випарувалася. Якщо блюдо тільки для дорослих, можна влити близько 50 мілілітрів білого сухого вина, воно додасть особливу пікантність аромату.
9. Коли тушкована гарбуз в домашніх умовах буде готова, приберіть її з вогню і залиште ще хвилин на 10-15, щоб вона настоялась.
10. Перед подачею можна доповнити блюдо також свіжою зеленню.
- Вершкове масло - 100 грам
- Гарбуз - 800 грам
- Крем - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Сушені трави - 1 щіпка
- Вода або бульйон - 1 Склянка
2. На дно сотейника або сковороди з високими бортами відправте вершкове масло, розтопіть його.
3. Викладіть гарбуз, обсмажте її на сильному вогні пару хвилин.
4. Потім додайте сіль, трохи цукру, перець і акуратно перемішайте.
5. Також в рецепті приготування тушкованою гарбуза ідеально підходять ароматні прованські трави. Додайте жменю трав і при бажанні інші улюблені спеції.
6. Приберіть вогонь до мінімуму, влийте в сотейник бульйон або гарячу воду.
7. Накрийте кришкою і млоїте до м'якості. Перемішуйте акуратно, щоб кубики не втратили свою форму.
8. В процесі важливо стежити, щоб рідина повністю не випарувалася. Якщо блюдо тільки для дорослих, можна влити близько 50 мілілітрів білого сухого вина, воно додасть особливу пікантність аромату.
9. Коли тушкована гарбуз в домашніх умовах буде готова, приберіть її з вогню і залиште ще хвилин на 10-15, щоб вона настоялась.
10. Перед подачею можна доповнити блюдо також свіжою зеленню.