Рецепт Тушкована гарбуз фото

Тушкована гарбуз
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже соковита, яскрава і приголомшливо смачна тушкована гарбуз в домашніх умовах з ароматними травами стане вдалим варіантом страви для всієї родини.

Опис приготування:

1. Гарбуз вимийте, обсушити і очистіть. М'якоть наріжте середніми кубиками.

2. На дно сотейника або сковороди з високими бортами відправте вершкове масло, розтопіть його.

3. Викладіть гарбуз, обсмажте її на сильному вогні пару хвилин.

4. Потім додайте сіль, трохи цукру, перець і акуратно перемішайте.

5. Також в рецепті приготування тушкованою гарбуза ідеально підходять ароматні прованські трави. Додайте жменю трав і при бажанні інші улюблені спеції.

6. Приберіть вогонь до мінімуму, влийте в сотейник бульйон або гарячу воду.

7. Накрийте кришкою і млоїте до м'якості. Перемішуйте акуратно, щоб кубики не втратили свою форму.

8. В процесі важливо стежити, щоб рідина повністю не випарувалася. Якщо блюдо тільки для дорослих, можна влити близько 50 мілілітрів білого сухого вина, воно додасть особливу пікантність аромату.

9. Коли тушкована гарбуз в домашніх умовах буде готова, приберіть її з вогню і залиште ще хвилин на 10-15, щоб вона настоялась.

10. Перед подачею можна доповнити блюдо також свіжою зеленню.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Гарбуз - 800 грам
  • Крем - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сушені трави - 1 щіпка
  • Вода або бульйон - 1 Склянка
1. Гарбуз вимийте, обсушити і очистіть. М'якоть наріжте середніми кубиками.

2. На дно сотейника або сковороди з високими бортами відправте вершкове масло, розтопіть його.

3. Викладіть гарбуз, обсмажте її на сильному вогні пару хвилин.

4. Потім додайте сіль, трохи цукру, перець і акуратно перемішайте.

5. Також в рецепті приготування тушкованою гарбуза ідеально підходять ароматні прованські трави. Додайте жменю трав і при бажанні інші улюблені спеції.

6. Приберіть вогонь до мінімуму, влийте в сотейник бульйон або гарячу воду.

7. Накрийте кришкою і млоїте до м'якості. Перемішуйте акуратно, щоб кубики не втратили свою форму.

8. В процесі важливо стежити, щоб рідина повністю не випарувалася. Якщо блюдо тільки для дорослих, можна влити близько 50 мілілітрів білого сухого вина, воно додасть особливу пікантність аромату.

9. Коли тушкована гарбуз в домашніх умовах буде готова, приберіть її з вогню і залиште ще хвилин на 10-15, щоб вона настоялась.

10. Перед подачею можна доповнити блюдо також свіжою зеленню.

Схожі рецепти