Запіканка морквяна в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Смачно і корисно. Так можна охарактеризувати це блюдо з моркви і сиру, яке дуже легко приготувати в мультиварці. Рецепт спеціально для вас.
Опис приготування:
Запіканку можна приготувати всього за кілька простих кроків. Морква потріть на тертці і протушкувати в мультиварці з вершковим масло і склянкою води протягом 15 хвилин. Сир перетріть, додайте в нього цукор, сухофрукти, морква, манку і яйця. Ретельно перемішайте і викладіть в змащену маслом чашу мультиварки. Готуйте в режимі випічки 40 хвилин. Перш ніж діставати готову страву з форми, дайте йому охолонути, щоб не розвалилося. На стіл подавайте зі сметаною або кефіром. Смачного!
- Морква - 300 грам
- Сир - 300 грам
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Манька - 3 Ст. Ложки
Моркву очистіть і потріть на тертці.
У мультиварку викладіть терту моркву, вершкове масло і влийте стакан води. Гасіть протягом 10-15 хвилин.
Поки морква гаситься, перетріть сир. Це можна зробити за допомогою блендера або вручну через сито.
Додайте до сиру цукор і сухофрукти. Курагу порізати на шматочки.
Коли морква приготується, її також додайте до сиру, туди ж відправте манку.
Вбийте яйця і ретельно перемішайте.
Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом, викладіть в неї масу для запіканки і готуйте в режимі випічки 40 хвилин. Перш ніж діставати готову страву з форми, дайте йому охолонути, щоб не розвалилося. На стіл подавайте зі сметаною або кефіром.