Морквяна запіканка на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий десерт з моркви. Готується миттєво і швидко запікається. Як тільки формочки охололи - можна подавати. Пробуйте!
Приготуйте морквяний запіканка на швидку руку з моркви, яєць, борошна, цукру, рослинної олії. Вам знадобляться маленькі формочки. Форми заповнюйте на третину, т.К. Тісто підніметься.
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Масло рослинне або вершкове - 50 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет 9-проц або лимонний сік - 1 Ст. Ложка (для гасіння соди)
- Обкладинка - 1-2 Щепоток
1. Приготуємо продукти для запіканки.
2. Морква потрібно натерти на самій дрібній тертці. Якщо морква дуже соковита, то краще віджати сік, випити, а клітковину будемо використовувати.
3. У морква додаємо сирі яйця, перемішуємо.
4. Додаємо борошно, корицю, цукор, перемішуємо.
5. Додаємо масло, гашене оцтом або лимонним соком соду.
6. Ретельно перемішуємо і тісто готове.
7. Розкладаємо по формах. Ставимо в гарячу духовку і випікаємо при 180 градусах 20 хвилин.
8. Обережно, тісто піднімається під час випічки! Готові запіканки виймаємо з духовки.
9. Морквяна запіканка готова! Пригощайтеся!