Запіканка м'ясна
(покроковий рецепт з фото)
М'ясні запіканки люблять готувати багато господинь в різних куточках світу. Особливо популярні подібні страви на Кавказі, зокрема - в Грузії. Там без м'яса не обходиться практично жодна страва.
Любіть кавказьку кухню? Тоді обов'язково спробуйте м'ясну запіканку по-грузинськи. Це соковите і ситне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. При бажанні ви можете використовувати будь-який фарш, в тому числі і курячий. Про те, як приготувати запіканку м'ясну, читайте в цьому рецепті.
- Фарш із яловичини - 1 кілограм
- Яйця курячі - 8 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп свіжий - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Сіль морська - 1/2 чайних ложки

У сковороді розігрійте чайну ложку вершкового і рослинне масел. Очистіть цибулю і часник, дрібно їх нарубати. Обсмажте до прозорості овочі на суміші масел.

Відваріть чотири яйця круто, очистіть і викладіть їх в миску. Розімніть яйця виделкою або ж натріть їх на крупній тертці. Наріжте зелень, додайте половину до яєць. Додати сіль, поперчіть і ретельно перемішайте всі інгредієнти.

В окрему миску помістіть фарш. Ви можете використовувати як свинячий, так і яловичий (або ж суміш з фаршів). Додайте в миску обсмажену цибулю з часником. Додати сіль, поперчіть, додайте сто мілілітрів холодної води і ложку вершкового масла. Все ретельно перемішайте.

Решта сирі курячі яйця вбийте в миску. Приправити сіллю і poperčite їх. Потім додайте до них залишилася зелень і збийте все виделкою.

Візьміть жароміцних форму, змастіть її рослинним маслом. Викладіть в неї половину фаршу, потім - відварені яйця з зеленню. На яйця покладіть фарш, що залишився, залийте все яєчної сумішшю. Запікайте блюдо в духовці при температурі сто вісімдесят градусів сорок хвилин.