Рецепт Запіканка м'ясна фото

Запіканка м'ясна
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

М'ясні запіканки люблять готувати багато господинь в різних куточках світу. Особливо популярні подібні страви на Кавказі, зокрема - в Грузії. Там без м'яса не обходиться практично жодна страва.

Любіть кавказьку кухню? Тоді обов'язково спробуйте м'ясну запіканку по-грузинськи. Це соковите і ситне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. При бажанні ви можете використовувати будь-який фарш, в тому числі і курячий. Про те, як приготувати запіканку м'ясну, читайте в цьому рецепті.

  • Фарш із яловичини - 1 кілограм
  • Яйця курячі - 8 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кріп свіжий - 1 пучок
  • Часник - 1 зубчик
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
  • Сіль морська - 1/2 чайних ложки
запіканка м'ясна - фото крок 1
У сковороді розігрійте чайну ложку вершкового і рослинне масел. Очистіть цибулю і часник, дрібно їх нарубати. Обсмажте до прозорості овочі на суміші масел.
запіканка м'ясна - фото крок 2
Відваріть чотири яйця круто, очистіть і викладіть їх в миску. Розімніть яйця виделкою або ж натріть їх на крупній тертці. Наріжте зелень, додайте половину до яєць. Додати сіль, поперчіть і ретельно перемішайте всі інгредієнти.
запіканка м'ясна - фото крок 3
В окрему миску помістіть фарш. Ви можете використовувати як свинячий, так і яловичий (або ж суміш з фаршів). Додайте в миску обсмажену цибулю з часником. Додати сіль, поперчіть, додайте сто мілілітрів холодної води і ложку вершкового масла. Все ретельно перемішайте.
запіканка м'ясна - фото крок 4
Решта сирі курячі яйця вбийте в миску. Приправити сіллю і poperčite їх. Потім додайте до них залишилася зелень і збийте все виделкою.
запіканка м'ясна - фото крок 5
Візьміть жароміцних форму, змастіть її рослинним маслом. Викладіть в неї половину фаршу, потім - відварені яйця з зеленню. На яйця покладіть фарш, що залишився, залийте все яєчної сумішшю. Запікайте блюдо в духовці при температурі сто вісімдесят градусів сорок хвилин.

Схожі рецепти