Запечені овочі з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Корисний і апетитних гарнір хочу запропонувати вам спробувати. Я навчу вас готувати запечені овочі з горіхами, часником і шавлією. Відмінна ідея для дорослих і дітей. Рекомендую на замітку!
Запропонований набір овочів, звичайно, може бути змінений, в залежності від ваших смакових уподобань. Крім того, ви можете додати найрізноманітніші спеції, які вам до душі. Такі овочі стануть відмінним доповненням до м'яса, рибі, а також можуть бути подані просто як основне блюдо. Горішки надають особливу пікантність, але вибрати можете не тільки пекан, відмінно підійде мигдаль, кешью або навіть арахіс.
- Картопля - 300 грам
- Брокколі - 300 грам
- Брюссельська капуста - 200 грам
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 3 зубчики
- Шавлія - 4-6 штук (листочків)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Горіхи - 1/2 склянки
- Сіль і перець - За смаком
1. Вимийте овочі та обсушити. Очистіть і наріжте моркву, розділіть на суцвіття брокколі, картопля можна залишити в шкірці, якщо ретельно вимити.
2. Викладіть овочі в глибоку миску. Додайте сіль, перець, подрібнений часник, шавлія, олія. Перемішайте і перекладіть на деко. Надішліть в розігріту до 220 градусів духовку і запікайте хвилин 25.
3. У мисочку з маслом, що залишилося і спеціями викладіть горіхи, перемішайте. Через 25 хвилин дістаньте деко, викладіть горіхи і запікайте ще хвилин 5.