Запечені качині грудки
(покроковий рецепт з фото)
На обід, вечерю і навіть на святковий стіл можна подати цю страву. Головне знати, як приготувати запечені качині грудки найкращим чином. Смачно, ситно і дуже апетитно - то, що треба!
Ці дивно ніжні і смачні запечені качині грудки в домашніх умовах доповнені неймовірно апетитним соусом на основі ожинового джему - таке блюдо неможливо не спробувати. При бажанні можна доповнити його як свіжими овочами, так і гарніром до смаку.
- Качині грудки - 2 штуки
- Цибулина - 1-2 штук
- Ожинний джем - 100 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Бульйон - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка (чорний та червоний)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Чебрець - 1 щіпка (або інші трави)
1. Для початку необхідно вимити під проточною водою грудки і як слід обсушити їх паперовим рушником. Відразу ж можна включити духовку, щоб вона розігрівалася.
2. Зробіть невеликі надрізи гострим ножем. На сковороду налийте трохи олії, розігрійте його на середньому вогні.
3. Даний рецепт приготування запечених качиних грудок передбачає попередню обжарку на сильному вогні, щоб з'явилася апетитна скоринка. Паралельно зверху присипте трохи сіллю і перцем.
4. Незабаром переверніть їх на іншу сторону, щоб довести і її до рум'яної скоринки. Посоліть і поперчіть за смаком. Підготуйте форму, в яку перекладіть грудки, накрийте форму фольгою і відправте в духовку.
5. На сковороду тим часом викладіть подрібнений кубиками цибулю, обсмажте трохи. Додайте борошно, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Викладіть ожиновий джем, поступово вливайте бульйон. Не забудьте додати сіль за смаком і при бажанні - перець. Уварите соус на середньому вогні до потрібної консистенції.
6. Готову грудку дістаньте з духовки і наріжте невеликими скибочками. Викладіть на тарілку і полийте соусом. Якщо не знаєте, як приготувати запечені качині грудки неймовірно ароматними - додайте до них улюблені запашні трави. Ось таке гарне і дуже смачна страва вийшло в результаті. Смачного!