Рецепт Запечені качині грудки фото

Запечені качині грудки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Птах , Качка , Качина грудка
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

На обід, вечерю і навіть на святковий стіл можна подати цю страву. Головне знати, як приготувати запечені качині грудки найкращим чином. Смачно, ситно і дуже апетитно - то, що треба!

Опис приготування:

Ці дивно ніжні і смачні запечені качині грудки в домашніх умовах доповнені неймовірно апетитним соусом на основі ожинового джему - таке блюдо неможливо не спробувати. При бажанні можна доповнити його як свіжими овочами, так і гарніром до смаку.

  • Качині грудки - 2 штуки
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Ожинний джем - 100 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка (чорний та червоний)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Чебрець - 1 щіпка (або інші трави)
запечені качині грудки - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити під проточною водою грудки і як слід обсушити їх паперовим рушником. Відразу ж можна включити духовку, щоб вона розігрівалася.
запечені качині грудки - фото крок 2
2. Зробіть невеликі надрізи гострим ножем. На сковороду налийте трохи олії, розігрійте його на середньому вогні.
запечені качині грудки - фото крок 3
3. Даний рецепт приготування запечених качиних грудок передбачає попередню обжарку на сильному вогні, щоб з'явилася апетитна скоринка. Паралельно зверху присипте трохи сіллю і перцем.
запечені качині грудки - фото крок 4
4. Незабаром переверніть їх на іншу сторону, щоб довести і її до рум'яної скоринки. Посоліть і поперчіть за смаком. Підготуйте форму, в яку перекладіть грудки, накрийте форму фольгою і відправте в духовку.
запечені качині грудки - фото крок 5
5. На сковороду тим часом викладіть подрібнений кубиками цибулю, обсмажте трохи. Додайте борошно, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Викладіть ожиновий джем, поступово вливайте бульйон. Не забудьте додати сіль за смаком і при бажанні - перець. Уварите соус на середньому вогні до потрібної консистенції.
запечені качині грудки - фото крок 6
6. Готову грудку дістаньте з духовки і наріжте невеликими скибочками. Викладіть на тарілку і полийте соусом. Якщо не знаєте, як приготувати запечені качині грудки неймовірно ароматними - додайте до них улюблені запашні трави. Ось таке гарне і дуже смачна страва вийшло в результаті. Смачного!

Схожі рецепти