Рецепт Качині грудки під соусом фото

Качині грудки під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Качка , Качина грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

На свята у мене є універсальний рецепт, як приготувати качині грудки під соусом, які роблю замість звичної курки. Качине м'ясо соковите, на відміну від курки, ніжне і дієтичне.

Опис приготування:

Якщо вирішую готувати качину грудку, то обов'язково готую її з ягідним соусом, який вигідно підкреслює її смак. Можна використовувати будь-які за смаком ягоди: наприклад, полуницю, малину, ожину та інші. Ягоди можна брати свіжі, А якщо ні, то заморожені. Крім ягідного соусу можна зробити фруктовий (наприклад, цитрусовий, slivovиy).

  • Качина грудка - 1 штука
  • Полуниця - 100 грам
  • Пюре ожини - 2 чайних ложки
  • Slivovиy сироп - 2 чайних ложки
  • Аніс - 1 штука
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
качині грудки під соусом - фото крок 1
1. Качину грудку мою, витираю насухо паперовим рушником, солю її і перчу з усіх боків.
качині грудки під соусом - фото крок 2
2. У сковороду наливаю соняшникову олію, розігріваю, на розпечену поверхню викладаю качину грудку шкірою вниз, обсмажую з усіх боків по 3 хвилини.
качині грудки під соусом - фото крок 3
3. Перекладаю качку на папір для випікання, загортаю її, щоб не витікав сік.
качині грудки під соусом - фото крок 4
4. Викладаю качку на сітку або деко, відправляю її в заздалегідь розігрітий до 190-200 градусів духовку на 15-25 хвилин.
качині грудки під соусом - фото крок 5
5. Для соусу вливаю в миску 100 мілілітрів води і додаю миті ягоди полуниці.
качині грудки під соусом - фото крок 6
6. Додаю до полуниці пюре ожини, сливовий сироп і зірочку анісу. Відправляю миску на вогонь, а після закипання варю 10 хвилин. Потім занурювальним блендером перемішую все до однорідної маси, відправляю знову на вогонь, солю, перчу і додаю цукор, проварюю пару хвилин.
качині грудки під соусом - фото крок 7
7. З духовки дістаю качину грудку, нарізаю її шматочками і викладаю на тарілку віялом, поливаю ягідним соусом і подаю до столу.

Схожі рецепти