Качині грудки під соусом
(покроковий рецепт з фото)
На свята у мене є універсальний рецепт, як приготувати качині грудки під соусом, які роблю замість звичної курки. Качине м'ясо соковите, на відміну від курки, ніжне і дієтичне.
Якщо вирішую готувати качину грудку, то обов'язково готую її з ягідним соусом, який вигідно підкреслює її смак. Можна використовувати будь-які за смаком ягоди: наприклад, полуницю, малину, ожину та інші. Ягоди можна брати свіжі, А якщо ні, то заморожені. Крім ягідного соусу можна зробити фруктовий (наприклад, цитрусовий, slivovиy).
- Качина грудка - 1 штука
- Полуниця - 100 грам
- Пюре ожини - 2 чайних ложки
- Slivovиy сироп - 2 чайних ложки
- Аніс - 1 штука
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Качину грудку мою, витираю насухо паперовим рушником, солю її і перчу з усіх боків.
2. У сковороду наливаю соняшникову олію, розігріваю, на розпечену поверхню викладаю качину грудку шкірою вниз, обсмажую з усіх боків по 3 хвилини.
3. Перекладаю качку на папір для випікання, загортаю її, щоб не витікав сік.
4. Викладаю качку на сітку або деко, відправляю її в заздалегідь розігрітий до 190-200 градусів духовку на 15-25 хвилин.
5. Для соусу вливаю в миску 100 мілілітрів води і додаю миті ягоди полуниці.
6. Додаю до полуниці пюре ожини, сливовий сироп і зірочку анісу. Відправляю миску на вогонь, а після закипання варю 10 хвилин. Потім занурювальним блендером перемішую все до однорідної маси, відправляю знову на вогонь, солю, перчу і додаю цукор, проварюю пару хвилин.
7. З духовки дістаю качину грудку, нарізаю її шматочками і викладаю на тарілку віялом, поливаю ягідним соусом і подаю до столу.