Рецепт Тушковані качині грудки фото

Тушковані качині грудки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Качка , Качина грудка
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ароматні і соковиті шматочки ніжної качечки з овочами і картоплею - чому не бажаний обід або вечерю на всю сім'ю? Оригінальний рецепт тушкованих качиних грудок вашій увазі, дивіться і записуйте!

Опис приготування:

Для приготування тушкованих качиних грудок нам знадобиться форма для запікання, а також горщик або чавунець. Здебільшого, качині грудки гаситися будуть у власному соку і жирі, але також варто додати трохи бульйону, можна вина (в такому випадку - біле сухе) або звичайної води.

  • Цибуля - 1-2 грам
  • Морквина - 2-3 штук
  • Качина грудка - 2 штуки
  • Паприка - 0, 5 чайних ложки
  • Куркума - 0, 5-1 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Koriandr - За смаком
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Базилік - За смаком
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Гострий перець - 1 штука
  • Картопля - 4-5 штук
  • Бульйон, вода або вино - 0, 5 склянки
тушковані качині грудки - фото крок 1
На дно форми, в якій будете спочатку запікати овочі з грудкою, покладе трохи сала, масла і жиру качиного. Будь-який варіант підійде. Цибуля поріжте крупно, викладіть зверху.
тушковані качині грудки - фото крок 2
Морквину порізати кільцями і викладіть зверху.
тушковані качині грудки - фото крок 3
Грудки качині помийте і поріжте на шматки.
тушковані качині грудки - фото крок 4
Змішайте спеції: kurkumu, сіль, перець і коріандр.
тушковані качині грудки - фото крок 5
Грудки натріть гарненько спеціями, викладіть на овочі. Надішліть в розігріту до 190 З духовку, щоб подрумянились, хвилин 15.
тушковані качині грудки - фото крок 6
Поки підрум'янюється качка, поріжте солодкий болгарський перець крупно досить, а гострий просто помийте, різати не обов'язково.
тушковані качині грудки - фото крок 7
Качка злегка подзапеклась, пустила жир. Ви цей жир не виливайте, злийте в миску і відставте.
До речі, цей крок ви можете замінити на обсмажування.
тушковані качині грудки - фото крок 8
У горщик, в якому будете гасити качку, викладіть цибулю і моркву, поверх качку. Зверху качки перець солодкі, гострий, часник (головку можете розламати на зубчики, але чистити їх краще не треба). Додайте спецій:розмарин, чебрець, базилік.
тушковані качині грудки - фото крок 9
Картопля ясно і навантаження зверху, теж присипавши спеціями. До речі, якщо картопля молода і не велика, то її навіть не треба різати на шматочки.
тушковані качині грудки - фото крок 10
Ось тепер влийте жир з-під качки, що відклали раніше. Якщо його мало, влийте бульйон або вина трохи. Але проста вода теж підійде. Головне, качку має накрити добре.
тушковані качині грудки - фото крок 11
Накрийте горщик кришкою і відправте знову в духовку на годину, можна півтора, при 180 і навіть менше З, грудки повинні нудитися на маленькому вогні, готовність перевіряється в процесі. При цьому не варто перемішувати інгредієнти. Гасити грудки можна не тільки в духовці в горщиках, але і в казані на плиті, теж приблизно півтори години.
Готові тушковані качині грудки подавати можете прямо з печі, розклавши з горщика по тарілках. Смачного!

Схожі рецепти