Тушковані качині грудки
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні і соковиті шматочки ніжної качечки з овочами і картоплею - чому не бажаний обід або вечерю на всю сім'ю? Оригінальний рецепт тушкованих качиних грудок вашій увазі, дивіться і записуйте!
Для приготування тушкованих качиних грудок нам знадобиться форма для запікання, а також горщик або чавунець. Здебільшого, качині грудки гаситися будуть у власному соку і жирі, але також варто додати трохи бульйону, можна вина (в такому випадку - біле сухе) або звичайної води.
- Цибуля - 1-2 грам
- Морквина - 2-3 штук
- Качина грудка - 2 штуки
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Куркума - 0, 5-1 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Перець солодкий - 1 штука
- Базилік - За смаком
- Голівка часнику - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Бульйон, вода або вино - 0, 5 склянки
На дно форми, в якій будете спочатку запікати овочі з грудкою, покладе трохи сала, масла і жиру качиного. Будь-який варіант підійде. Цибуля поріжте крупно, викладіть зверху.
Морквину порізати кільцями і викладіть зверху.
Грудки качині помийте і поріжте на шматки.
Змішайте спеції: kurkumu, сіль, перець і коріандр.
Грудки натріть гарненько спеціями, викладіть на овочі. Надішліть в розігріту до 190 З духовку, щоб подрумянились, хвилин 15.
Поки підрум'янюється качка, поріжте солодкий болгарський перець крупно досить, а гострий просто помийте, різати не обов'язково.
Качка злегка подзапеклась, пустила жир. Ви цей жир не виливайте, злийте в миску і відставте.
До речі, цей крок ви можете замінити на обсмажування.
До речі, цей крок ви можете замінити на обсмажування.
У горщик, в якому будете гасити качку, викладіть цибулю і моркву, поверх качку. Зверху качки перець солодкі, гострий, часник (головку можете розламати на зубчики, але чистити їх краще не треба). Додайте спецій:розмарин, чебрець, базилік.
Картопля ясно і навантаження зверху, теж присипавши спеціями. До речі, якщо картопля молода і не велика, то її навіть не треба різати на шматочки.
Ось тепер влийте жир з-під качки, що відклали раніше. Якщо його мало, влийте бульйон або вина трохи. Але проста вода теж підійде. Головне, качку має накрити добре.
Накрийте горщик кришкою і відправте знову в духовку на годину, можна півтора, при 180 і навіть менше З, грудки повинні нудитися на маленькому вогні, готовність перевіряється в процесі. При цьому не варто перемішувати інгредієнти. Гасити грудки можна не тільки в духовці в горщиках, але і в казані на плиті, теж приблизно півтори години.
Готові тушковані качині грудки подавати можете прямо з печі, розклавши з горщика по тарілках. Смачного!
Готові тушковані качині грудки подавати можете прямо з печі, розклавши з горщика по тарілках. Смачного!