Запечена в духовці курка
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити ідеальну курочку на святковий стіл? Тоді записуйте рецепт, як приготувати запечену в духовці курку. Є кілька простих хитрощів, якими з радістю поділюся з вами.
Спершу варто вирізати хребет, потім викладіть курку в форму, уклавши правильно крила і ніжки. У вас вийде ідеальна курочка з хрусткою скоринкою. Ви можете обробити таким же чином качку, курчати, гусака. Використовуйте будь-які спеції за смаком. Подавайте м'ясо відразу після приготування.
- Курка - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком

1. Покладіть курку на обробну дошку грудкою вниз. Візьміть ножиці і почніть вирізати хребет.

2. Якщо вам важко різати, то ріжте далі від хребта. Вирізавши хребет, відкладіть його.

3. Переверніть курку і трохи розкладіть її. Складіть ноги так, щоб вони були повернені всередину, а велика частина курки - вгору.

4. Розрівняйте курку, щоб м'ясо грудей і стегон було приблизно на одному рівні.

5. Крильця засуньте в середину так, щоб уникнути їх пригорання при готуванні.

6. Помістіть тушку в жаровню, натріть оливковою олією, сіль і poperčite. Поставте форму в заздалегідь розігріту до 230 градусів духовку.

7. Готуйте 35-45 хвилин, поки температура в стегнах і грудях не досягне 73 градусів і поки курча не покриється золотисто-коричневою скоринкою. Залежно від розмірів, час приготування може бути змінено.