Курка з картоплею запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачно, просто і ситно - це все про картоплю з куркою! Дізнайтеся, як приготувати курку з картоплею, запечену в духовці на велику компанію друзів. Це легко і досить швидко для другої страви.
Курка в духовці виходить ще краще, ніж смажена або тушкована. А з картоплею це просто смакота! Для цієї страви можете взяти гомілки або ніжки, стегна теж підійдуть чудово. Намагайтеся тільки, щоб шматки курки були невеликими, інакше вони можуть погано пропектися. Не раджу замінювати сметану на майонез - він тільки створить кірку на курці і не оживляти її.
- Курка - 500 грам
- Картопля - 6 штук
- Крем - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для змащування форми)
Форму змастіть маслом або жиром. Змащуйте рясно, так як картопля буде вбирати в себе багато масла.
Kartoshku чистий і цибулю. Картоплю порізати тонкими пластинками. Намагайтеся робити їх однакової товщини, щоб все рівномірно запеклось.
Luk porež'te Кубик і сіль.
Потім викладіть овочі в форму. На дно покладіть шар картоплі, а потім чергуйте з цибулею шарами. Полийте картоплю з цибулею половиною сметани.
Потім викладіть овочі в форму. На дно покладіть шар картоплі, а потім чергуйте з цибулею шарами. Полийте картоплю з цибулею половиною сметани.
Курку промийте та висушіть. Потім поріжте на шматки (ніжки я навіть не ріжу). Викладіть їх поверх картоплі. Рекомендую курку посипати приправою - вийде більш пікантне і ароматне блюдо. Змастіть курку решті сметаною.
Надішліть форму з куркою і картоплею в розігріту до 180 градусів духовку на 85 хвилин. Готову страву можете подавати з салатом зі свіжих овочів. Смачного!