Запечена тріска в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо Ви в пошуках простого, але вишуканого рецепта, Вам сюди! Риба виходить відмінною: соковита, смачна, ароматна. Маринад будемо готувати на основі білого вина, помідорів і пряних трав.
Скажу відразу, що від такої рибки будуть в захваті абсолютно всі! соковита тріска, запечена в соусі з пряних томатів в білому вині… До речі, до такого маринаду підійде філе будь-якої білої риби. Подавати таку страву можна з рисом на гарнір.
- Гарячкові файл - 1 кілограм
- Лимон - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідори - 0.5 кілограма
- Біле вино - 0.5 L
- Петрушка - 1 пучок
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Оливкова олія - 50-70 грам
1. Підготуйте всі інгредієнти. Тріску покладіть на фольгу, попередньо змочивши оливковою олією. Приправте філе сіллю, перцем і соком одного лимона. Поставте маринуватися рибу в холодильник на 1 час.
2. Тим часом, обсмажити цибулю на оливковій олії до напівпрозорості. Не забуваючи помішувати, надішліть на жарку часник.
3. Додайте до цибулі подрібнені помідори. Слідом залийте вино, посипте паприкою і корицею до смаку.
4. Дрібно порубати петрушку. 2/3 посипте овочеву суміш і залиште гаситися на повільному вогні 15 хвилин.
5. Зверху на рибу розподіліть овочеву суміш. Посипте зеленню і відправте в духовку, розігріту до 240 градусів на 30 хвилин. Смачного!