Тріска, запечена з печерицями та горошком
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна страва для любителів риби. Можна подавати як з гарніром, так і без. Ніжний і соковитий! Пригощайтеся!
Таке просте в приготуванні блюдо може прикрасити і святковий стіл. Гості без сумніву будуть ситі і задоволені, адже рибка виходить дуже смачною і соковитою. А взагалі, таким чином можна готувати філе будь-якої риби, додавати будь-які овочі і зелень, сир Моцарелла замінити, наприклад, з сулугуні. Доповніть рибку гарніром у вигляді картопляного пюре або рису і пробуйте!
- Гарячкові файл - 600 грам
- Печериці свіжі - 100-150 грам
- Горошок зелений - 100 грам (свіжий або заморожений)
- Цибуля зелена - 1 пучок (невеликий)
- Моцарелла для запікання - 100-150 грам
- Сухарі паніровочні - 30 грам
- Вершки - 150 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Куряче яйце - 1 штука
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Філе тріски помийте, наріжте на порційні шматочки. Посоліть за смаком і збризніть лимонним соком.
Яйце збийте виделкою, підготуйте панірувальні сухарі.
Яйце збийте виделкою, підготуйте панірувальні сухарі.
На розігріту сковороду налийте трохи оливкового масла. Шматочки риби умочіть в яйці, потім обваляйте в сухарях і обсмажте з двох сторін до рум'яної.
Обсмажену рибу викладіть у форму для запікання.
Горох очистіть (якщо свіжий), гриби і цибулю наріжте.
На сковороді в невеликій кількості олії обсмажте гриби з цибулею, буквально 2-3 хвилини, потім додайте горошок і через хвилину влийте вершки. Тушкуйте 5-7 хвилин на повільному вогні.
Залийте рибу вершково-овочевий масою і викладіть зверху нарізаний сир. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Наше блюдо готово.
Смачного!