Рецепт Тріска, запечена з печерицями та горошком фото

Тріска, запечена з печерицями та горошком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 50 хв.

Дуже смачна страва для любителів риби. Можна подавати як з гарніром, так і без. Ніжний і соковитий! Пригощайтеся!

Опис приготування:

Таке просте в приготуванні блюдо може прикрасити і святковий стіл. Гості без сумніву будуть ситі і задоволені, адже рибка виходить дуже смачною і соковитою. А взагалі, таким чином можна готувати філе будь-якої риби, додавати будь-які овочі і зелень, сир Моцарелла замінити, наприклад, з сулугуні. Доповніть рибку гарніром у вигляді картопляного пюре або рису і пробуйте!

  • Гарячкові файл - 600 грам
  • Печериці свіжі - 100-150 грам
  • Горошок зелений - 100 грам (свіжий або заморожений)
  • Цибуля зелена - 1 пучок (невеликий)
  • Моцарелла для запікання - 100-150 грам
  • Сухарі паніровочні - 30 грам
  • Вершки - 150 мілілітрів (будь-якої жирності)
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Масло оливкове - 50 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
тріска, запечена з печерицями та горошком - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
тріска, запечена з печерицями та горошком - фото крок 2
Філе тріски помийте, наріжте на порційні шматочки. Посоліть за смаком і збризніть лимонним соком.
Яйце збийте виделкою, підготуйте панірувальні сухарі.
тріска, запечена з печерицями та горошком - фото крок 3
На розігріту сковороду налийте трохи оливкового масла. Шматочки риби умочіть в яйці, потім обваляйте в сухарях і обсмажте з двох сторін до рум'яної.
тріска, запечена з печерицями та горошком - фото крок 4
Обсмажену рибу викладіть у форму для запікання.
тріска, запечена з печерицями та горошком - фото крок 5
Горох очистіть (якщо свіжий), гриби і цибулю наріжте.
тріска, запечена з печерицями та горошком - фото крок 6
На сковороді в невеликій кількості олії обсмажте гриби з цибулею, буквально 2-3 хвилини, потім додайте горошок і через хвилину влийте вершки. Тушкуйте 5-7 хвилин на повільному вогні.
тріска, запечена з печерицями та горошком - фото крок 7
Залийте рибу вершково-овочевий масою і викладіть зверху нарізаний сир. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
тріска, запечена з печерицями та горошком - фото крок 8
Наше блюдо готово.
тріска, запечена з печерицями та горошком - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти