Запечена страви мексиканської
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете урізноманітнити своє осіннє меню, то мій рецепт обов'язково вам стане в нагоді. У його складі звичні всім інгредієнти, але завдяки гострому перцю і достатку овочів смак страви оригінальний.
Рецепт запіканки по-мексиканськи дуже простий, але повозитися все ж доведеться. Необхідно спочатку підготувати начинку, яка, до речі, виходить просто неймовірно смачною і аромтаной, а потім вже відправляти її разом з картоплею в духовку. Результат вас просто вразить, я впевнена, ви будете готувати таке блюдо дуже часто, тим більше, що воно дозволяє експериментувати, додаючи нові інгредієнти.
- Суміш овочів заморожених - 350 грам
- Фарш - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш можна використовувати будь-який - свинячий, курячий, змішаний. Суміш овочів також можна використовувати будь-яку, у мене покупна, в складі якої солодкий перець, морква, sparzha, кукурудза, кольорова капуста, брюссельська капуста, брокколі. Можна використовувати суміш домашнього приготування, вийде не гірше.
Дрібно наріжте цибулю.
Розігрійте рослинне масло і обсмажити цибулю протягом 1 хвилини. Потім додайте фарш, перемішайте і готуйте ще 3-5 хвилин.
Надішліть в сковороду суміш заморожених овочів, туди ж додайте томатну пасту, сіль, перець і спеції за смаком. Дрібно наріжте половинку перцю чилі і також відправте в сковороду. Перемішайте і готуйте під кришкою 8-10 хвилин.
Тим часом картоплю натріть на крупній тертці, додайте сіль і спеції за смаком.
Змішайте картопля зі сметаною.
На дно форми для запікання викладіть обсмажені овочі з фаршем.
Зверху викладіть картоплю. Надішліть в духовку на 30 хвилин і готуйте до золотистої скоринки.
Готову запіканку посипте зеленню і подавайте до столу.
Смачного!