Запечена страви з lisichkami
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з лисичками є цілий листковий пиріг, який можна подати і на гаряче, і на холодну. Креязик начинка, хрустка скоринка, неповторний смак лисичок не залишать байдужих.
Відмінна вершкова запіканка з лисичками і картоплею сподобається будь-якому. Смак виходить чудовий! До речі, яйця можна не додавати. Це просте блюдо, хоч і без м'яса, є дуже ситним. Подавайте його на обід або вечерю.
Як приготувати запіканку з лисичками?
1. Лісіцкі чистий, промийте і доведіть до кипіння. Варіть після закипання протягом 15-20 хвилин.
2. Картопля очистіть і зваріть.
3. Цибулини почистіть, наріжте невеликими кубиками, викладіть в тарілку, перемішавши з гірчицею. Залиште маринуватися.
4. Сир натріть на крупній тертці, додайте сметану, дрібно нарізану кріп і перемішайте. Якщо суміш занадто густа, додайте трохи води.
5. З картоплі зробіть пюре, додавши сирі яйця.
6. У змащену маслом або жиром форму для випічки викладіть картопляне пюре, йому - шар відварених лисичок (великі гриби поріжте), потім шар маринованої цибулі. Зверху залийте все сметаною з сиром.
7. Надішліть блюдо в духовку, розігріту до температури 180 градусів, з 15-20 хвилин.
Запечена страви з lisichkami готові!
Смачного!
- Лісіцкі - 500 грам
- Картопля - 8 штук
- Цибулина - 2 штуки
- Крем - 150 грам
- Кріп (пучок) - 1 штука
- Яйця курячі - 2 штуки (можна не додавати.)
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Гірчичний - 2 чайних ложки
Як приготувати запіканку з лисичками?
1. Лісіцкі чистий, промийте і доведіть до кипіння. Варіть після закипання протягом 15-20 хвилин.
2. Картопля очистіть і зваріть.
3. Цибулини почистіть, наріжте невеликими кубиками, викладіть в тарілку, перемішавши з гірчицею. Залиште маринуватися.
4. Сир натріть на крупній тертці, додайте сметану, дрібно нарізану кріп і перемішайте. Якщо суміш занадто густа, додайте трохи води.
5. З картоплі зробіть пюре, додавши сирі яйця.
6. У змащену маслом або жиром форму для випічки викладіть картопляне пюре, йому - шар відварених лисичок (великі гриби поріжте), потім шар маринованої цибулі. Зверху залийте все сметаною з сиром.
7. Надішліть блюдо в духовку, розігріту до температури 180 градусів, з 15-20 хвилин.
Запечена страви з lisichkami готові!
Смачного!