Запечена солодка картопля з беконом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченого солодкої картоплі з беконом, цибулею, молоком і сиром Пармезан.
Ця страва змінить ваше уявлення про солодкій картоплі назавжди.
- Солодкої картоплі - 2 кілограма
- Смужки бекону - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Борошна - 2.5 Ст. Ложки
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Чорного перцю - 1/4 чайних ложки
1. Розігріти духовку до 175 градусів. Очистити картоплю, нарізати скибочками. Викласти картоплю у велику каструлю з киплячою водою. Варити протягом 5-10 хвилин. Відставити в сторону.
2. Тим часом обсмажити бекон у великій сковороді на середньому вогні до хрусткої скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб дати стекти жиру. Нарізати бекон на маленькі шматочки і відставити убік.
3. Додати в сковороду дрібно нарізану цибулю і смажити до м'якості. Змішати з борошном на слабкому вогні і смажити до консистенції пасти. Додати сіль і перець.
4. Додати молоко і варити, поки суміш не загусне трохи.
5. Викласти половину солодкої картоплі в форму для запікання. Посипати половиною шматочків бекону. Полити половиною цибульний-молочної суміші. Потім викласти залишився картопля, посипати беконом і залити соусом.
6. Посипати сиром Пармезан зверху. Випікати в розігрітій духовці протягом 20 хвилин, поки картопля не стане м'яким. Відразу подавати.
Порада: Ви можете приготувати цю страву заздалегідь, накрити кришкою і поставити в холодильник на один день. Розігріти при 160 градусах в духовці протягом 15 хвилин, потім зняти кришку і продовжувати смажити, поки блюдо остаточно не нагріється .
Порада: Ви можете приготувати цю страву заздалегідь, накрити кришкою і поставити в холодильник на один день. Розігріти при 160 градусах в духовці протягом 15 хвилин, потім зняти кришку і продовжувати смажити, поки блюдо остаточно не нагріється .