Рецепт Запечена солодка картопля з шавлією і горіхами фото

Запечена солодка картопля з шавлією і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Овочі , Картопля
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт приготування запеченого батата з сиром, горіхами пекан і шавлією.


Опис приготування:

Розігріти духовку до 230 градусів. Наколоти солодка картопля виделкою і розмістити на аркуші для випічки. Випікати до готовності, близько 45 хвилин. Вийняти з духовки і дати охолонути трохи. Зменшити температуру в духовці до 190 градусів. Розрізати картопля навпіл. Нарізати одну половину картоплі, видаливши шкірку. Використовуючи ложку, витягти м'якоть з другої половини картоплі, залишаючи шкірку незайманою.

Викласти в миску нарізану картоплю і витягнуту картопляну м'якоть.

Тим часом розтопити масло в каструлі на середньому вогні. Додати цибулю-шалот і смажити до прозорості, від 5 до 6 хвилин. Додати 1 столову ложку шавлії і смажити до появи аромату, від 1 до 2 хвилин. Зняти з вогню і змішати в кухонному комбайні з сиром, сіллю і перцем до отримання однорідної маси. Додати суміш в м'якоть картоплі і перемішати до отримання однорідної маси. Ложкою викласти суміш в кожну половину картоплини, посипати горіхами і залишилася чайною ложкою шавлії.

Викласти в форму для випікання і випікати близько 20 хвилин.

Видалити з духовки і подавати.


  • Солодких картоплин (близько 2, 2 кг) - 8 штук
  • Нарізаного шавлії плюс 1 чайна ложка шавлії - 1 Ст. Ложка
  • Солі - 11/4 чайних ложки
  • Свежемолотого чорного перцю - 1/4 чайних ложки
  • Крупно нарізаних горіхів пекан - 1/4 склянки
  • Оливкова олія в розбризкувачі - - частин
Розігріти духовку до 230 градусів. Наколоти солодка картопля виделкою і розмістити на аркуші для випічки. Випікати до готовності, близько 45 хвилин. Вийняти з духовки і дати охолонути трохи. Зменшити температуру в духовці до 190 градусів. Розрізати картопля навпіл. Нарізати одну половину картоплі, видаливши шкірку. Використовуючи ложку, витягти м'якоть з другої половини картоплі, залишаючи шкірку незайманою.

Викласти в миску нарізану картоплю і витягнуту картопляну м'якоть.

Тим часом розтопити масло в каструлі на середньому вогні. Додати цибулю-шалот і смажити до прозорості, від 5 до 6 хвилин. Додати 1 столову ложку шавлії і смажити до появи аромату, від 1 до 2 хвилин. Зняти з вогню і змішати в кухонному комбайні з сиром, сіллю і перцем до отримання однорідної маси. Додати суміш в м'якоть картоплі і перемішати до отримання однорідної маси. Ложкою викласти суміш в кожну половину картоплини, посипати горіхами і залишилася чайною ложкою шавлії.

Викласти в форму для випікання і випікати близько 20 хвилин.

Видалити з духовки і подавати.

Схожі рецепти