Запечена скумбрія з горіхово-сирною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ділюся відмінним варіантом, як бюджетну і доступну рибку скумбрію можна приготувати, щоб вийшло смачно, корисно, а блюдо підійшло навіть до святкового столу. Обов'язково спробуйте!
Я впевнена, що скумбрія буде смачною, як її ні приготувати. Смачна вона і в супі, і смажена на сковороді, але найбільше вона мені подобається, коли запечена в духовці. Фарширувати цю рибку можна різними овочами, але мені дуже подобається варіант горіхово-сирною начинки. Виходить просто неймовірно смачно! рецепт, як приготувати запечену скумбрію з горіхово-сирною начинкою, досить простий, рибку можна запікати і з головою, але цей варіант мені подобається більше, оскільки готову страву можна легко порізати на порційні шматочки.
- Скумбрія - 1 штука (морожена)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка(dizhonskaя)
- Сіль - За смаком
- Грецькі горіхи - 1-2 чайних ложок
- Майонез - 1-2 чайних ложок
- Рослинна олія - 0, 5 чайних ложки
- Сир твердий - 30 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Скумбрію повністю розморозити при кімнатній температурі, краще не користуватися мікрохвильовкою або гарячою водою. У риби відріжте голову, видаліть плавники. Розріжте рибку по черевця, видаліть всі нутрощі, хребет і кістки. Промийте філе і обсушити його паперовими рушниками.
На філе викладіть гірчицю, розподіліть її рівним шаром.
Зверху викладіть подрібнені волоські горіхи, їх можна подрібнити в блендері або ж просто порубати ножем (я так і зробила). І наступним шаром викладіть натертий на крупній тертці сир.
Складіть рибку навпіл і перев'яжіть ниткою, щоб при запіканні вона зберегла форму.
Загорніть рибку в фольгу і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 20-25 хвилин.
Потім розгорніть фольгу, рибку змастіть майонезом і, вже не загортаючи, запечіть рибу ще 10 хвилин. Як тільки вона добре підрум'яниться зверху, виймайте з духовки.
Запечена скумбрія з горіхово-сирною начинкою готова! Подавайте її гарячої і їжте із задоволенням!