Запечена оселедець
(покроковий рецепт з фото)
Чомусь у нас мало хто знає, що оселедець можна і потрібно піддавати термічній обробці, наприклад - запікати. Відмінний спосіб урізноманітнити раціон, - виходить по-справжньому смачно і ситно!
Рецепт приготування запеченої оселедця досить простий, і не зажадає від вас ніяких зусиль. Можливо, ви здивуєтеся, навіщо тут гілки смородини? А ви згадайте, навіщо їх господині додають, коли роблять солоні заготовки на зиму, - для аромату, звичайно! саме завдяки смородині і часнику специфічний сильний аромат оселедця усувається, і ваша запечена оселедець в домашніх умовах не буде марнувати аромати корейського гуртожитку на всю кухню!
- Оселедець - 1 штука
- Гілочки смородини - 10 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
- Часник - 7 зубчиків

1. Рибу промиваємо, очищаємо від шкірки і позбавляємося від хвоста і голови.

2. Розрізаємо філе навпіл, акуратно видаляючи великі кісточки.

3. Натираємо рибу з двох сторін сіллю, спеціями і перцем. Викладаємо на деко фольгу, потім - половину гілочок смородини, а на них - рибу. Зверху поміщаємо нарізаний пластинками часник.

4. Акуратно з'єднуємо дві частини філе. (можна їх навіть мотузкою перемотати) Наверх викладаємо лаврушку і залишилися гілочки смородини.

5. Туго замотуємо рибу в фольгу, і поміщаємо на деко або прямо на решітку. Запікаємо в розігрітій духовці 15-20 хвилин.

6. Подавати можна таку оселедець прямо в фользі, розділивши на дві частини, або ж нарізати рибу порційно.