Рецепт Запечена оселедець фото

Запечена оселедець
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Чомусь у нас мало хто знає, що оселедець можна і потрібно піддавати термічній обробці, наприклад - запікати. Відмінний спосіб урізноманітнити раціон, - виходить по-справжньому смачно і ситно!

Опис приготування:

Рецепт приготування запеченої оселедця досить простий, і не зажадає від вас ніяких зусиль. Можливо, ви здивуєтеся, навіщо тут гілки смородини? А ви згадайте, навіщо їх господині додають, коли роблять солоні заготовки на зиму, - для аромату, звичайно! саме завдяки смородині і часнику специфічний сильний аромат оселедця усувається, і ваша запечена оселедець в домашніх умовах не буде марнувати аромати корейського гуртожитку на всю кухню!

  • Оселедець - 1 штука
  • Гілочки смородини - 10 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Часник - 7 зубчиків
запечена оселедець - фото крок 1
1. Рибу промиваємо, очищаємо від шкірки і позбавляємося від хвоста і голови.
запечена оселедець - фото крок 2
2. Розрізаємо філе навпіл, акуратно видаляючи великі кісточки.
запечена оселедець - фото крок 3
3. Натираємо рибу з двох сторін сіллю, спеціями і перцем. Викладаємо на деко фольгу, потім - половину гілочок смородини, а на них - рибу. Зверху поміщаємо нарізаний пластинками часник.
запечена оселедець - фото крок 4
4. Акуратно з'єднуємо дві частини філе. (можна їх навіть мотузкою перемотати) Наверх викладаємо лаврушку і залишилися гілочки смородини.
запечена оселедець - фото крок 5
5. Туго замотуємо рибу в фольгу, і поміщаємо на деко або прямо на решітку. Запікаємо в розігрітій духовці 15-20 хвилин.
запечена оселедець - фото крок 6
6. Подавати можна таку оселедець прямо в фользі, розділивши на дві частини, або ж нарізати рибу порційно.

Схожі рецепти