Запечена морський окунь
(покроковий рецепт з фото)
Запечена морський окунь, який ми сьогодні будемо готувати, дуже хороший на смак - спробуйте! Готується досить просто і швидко, а в результаті виходить дуже смачна страва ресторанного рівня.
Ця страва готується дуже легко і дуже швидко. Любителі риби повинні оцінити мій покроковий рецепт запеченого морського окуня з фото. Чистий смак морського окуня, не зіпсована ніякими маринадом, добре поєднується з прохолодним білим вином. Як запікати морського окуня мені розповів мій знайомий, працює шефом в ресторані середземноморської кухні - а вже ці хлопці знають толк в стравах з хорошою свіжої морської рибки.
Дуже люблю це блюдо і є, і готувати
- Морський окунь - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Скибочки лимона - 5-6 штук
- Свіжі гілочки розмарину - 2-4 штук
- Сіль, перець - - За смаком
Рибу добре промиваємо. Потім очищаємо її. Розпорюють черевце від голови.
Витягуємо всі нутрощі.
Вибираємо зябра!
Промиваємо нутрощі.
Закладаємо в черевце кубиками нарізаний часник. Солимо, перчимо як всередині так і зовні. Кладемо гілочки розмарину.
Закладаємо лимон.
Обсмажуємо рибу на сковорідці з двох сторін. Обсмажуємо на сильному вогні і недовго.
Потім рибу викладаємо на деко, застелений папером для випікання. І відправляємо морського окуня запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо всього 15 хвилин! Запевняю цього часу цілком достатньо.
Після запікання шкіра знімається дуже легко, ще легше витягується хребет. Рибку подаємо з овочами і білим хлібом. Приємного апетиту