Запечена курка з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Це дивно просте і неймовірно смачна страва, яке прикрасить навіть святковий стіл. Для приготування цієї страви ви можете використовувати не тільки філе, але і шматочки курочки.
Опис приготування:
Дивно простий рецепт запеченої курки з грибами з ароматними травами - це відмінна ідея для сімейного обіду або вечері з гостями. Ніжне філе ідеально поєднується з соковитими грибочками.
- Куряче філе - 500 грам
- Сир - 200 грам
- Гриби - 200 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
1. Сіль, перець і інші спеції за смаком потовкти в ступці. Це зробить страву більш ароматним.
2. У невеликій мисці з'єднати подрібнений часник, свіжу зелень (базилік, петрушка, кріп) і оливкове масло.
3. Для соковитості і додаткової пікантності в рецепт приготування запеченої курки з грибами можна використовувати твердий сир, який потрібно нарізати не надто тонкими пластинками.
4. Філе вимити, обсушити і надрізати не до кінця.
5. Вкласти в серединку шматочок сиру і трохи заправки з зеленню.
6. Акуратно загорнути філе і викласти у жароміцних форму для запікання.
7. Також вчинити і з іншими шматочками курки. Гриби вимити, обсушити і нарізати на 4-6 частин (в залежності від розміру). Викласти в форму.
8. Підсолити і поперчити зверху за смаком. Викласти залишки заправки.
9. Надіслати форму в розігріту духовку і запікати 40-50 хвилин, в залежності від розміру шматочків філе.
10. У процесі приготування в форму можна підливати курячий або овочевий бульйон, щоб було соковитіше. Коли запечена курка з грибами в домашніх умовах готова, блюдо можна подавати до столу. За бажанням можна доповнити його гарніром або салатом.