Рецепт Запечена курча фото

Запечена курча
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Курча
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік, Різдво
Гарячі страви, Страви цілком

Відмінним гарячою стравою на святковий або щоденний вечерю стане курча. Це дуже смачно, зовсім нескладно і дійсно апетитно. Якщо ідея вам до душі, запам'ятовуйте цей класний рецепт.

Поспішаю показати вам відмінний варіант, як приготувати запеченого курчати з ароматними травами, фаршированого цибулею, часником і лимоном. На підготовку у вас піде всього близько 10 хвилин, а потім ще приблизно годинку на запікання. Перед подачею рекомендую дати курчати трохи "відпочити" 10-15 хвилин на тарілці. Кожна пташка розрахована на 3-4 людини. Рецепт однозначно стоїть.

  • Курча - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Зелень - 2 Ст. Ложки (чебрець, розмарин, шавлія)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
запечена курча - фото крок 1
1. Вимийте, обсушити і подрібніть зелень.
запечена курча - фото крок 2
2. У невеликій мисці з'єднайте з сіллю і перцем.
запечена курча - фото крок 3
3. Влийте рослинне масло і ретельно перемішайте.
запечена курча - фото крок 4
4. Фарширувати курчати пропоную цибулиною, лимоном і часником.
запечена курча - фото крок 5
5. Ароматної сумішшю змастіть пташку як слід усередині, після помістіть туди цибулю, часник і лимон. Повапните щедро і зверху.
запечена курча - фото крок 6
6. Викладіть на деко. Інгредієнти вказані для 1 курчати, ви ж орієнтуйтеся на свої потреби. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку.
запечена курча - фото крок 7
7. Запікайте годинку, після перевірте готовність і при необхідності залиште ще хвилин на 15-20.
Смачного!

Схожі рецепти