Рецепт Запечена курча фото

Запечена курча
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Курча
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік , Різдво
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Відмінним гарячою стравою на святковий або щоденний вечерю стане курча. Це дуже смачно, зовсім нескладно і дійсно апетитно. Якщо ідея вам до душі, запам'ятовуйте цей класний рецепт.

Опис приготування:

Поспішаю показати вам відмінний варіант, як приготувати запеченого курчати з ароматними травами, фаршированого цибулею, часником і лимоном. На підготовку у вас піде всього близько 10 хвилин, а потім ще приблизно годинку на запікання. Перед подачею рекомендую дати курчати трохи"відпочити" 10-15 хвилин на тарілці. Кожна пташка розрахована на 3-4 людини. Рецепт однозначно стоїть.

  • Курча - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Зелень - 2 Ст. Ложки (чебрець, розмарин, шавлія)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
запечена курча - фото крок 1
1. Вимийте, обсушити і подрібніть зелень.
запечена курча - фото крок 2
2. У невеликій мисці з'єднайте з сіллю і перцем.
запечена курча - фото крок 3
3. Влийте рослинне масло і ретельно перемішайте.
запечена курча - фото крок 4
4. Фарширувати курчати пропоную цибулиною, лимоном і часником.
запечена курча - фото крок 5
5. Ароматної сумішшю змастіть пташку як слід усередині, після помістіть туди цибулю, часник і лимон. Повапните щедро і зверху.
запечена курча - фото крок 6
6. Викладіть на деко. Інгредієнти вказані для 1 курчати, ви ж орієнтуйтеся на свої потреби. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку.
запечена курча - фото крок 7
7. Запікайте годинку, після перевірте готовність і при необхідності залиште ще хвилин на 15-20.
Смачного!

Схожі рецепти