Запечена курча
(покроковий рецепт з фото)
Відмінним гарячою стравою на святковий або щоденний вечерю стане курча. Це дуже смачно, зовсім нескладно і дійсно апетитно. Якщо ідея вам до душі, запам'ятовуйте цей класний рецепт.
Поспішаю показати вам відмінний варіант, як приготувати запеченого курчати з ароматними травами, фаршированого цибулею, часником і лимоном. На підготовку у вас піде всього близько 10 хвилин, а потім ще приблизно годинку на запікання. Перед подачею рекомендую дати курчати трохи "відпочити" 10-15 хвилин на тарілці. Кожна пташка розрахована на 3-4 людини. Рецепт однозначно стоїть.
- Курча - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Зелень - 2 Ст. Ложки (чебрець, розмарин, шавлія)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Вимийте, обсушити і подрібніть зелень.
2. У невеликій мисці з'єднайте з сіллю і перцем.
3. Влийте рослинне масло і ретельно перемішайте.
4. Фарширувати курчати пропоную цибулиною, лимоном і часником.
5. Ароматної сумішшю змастіть пташку як слід усередині, після помістіть туди цибулю, часник і лимон. Повапните щедро і зверху.
6. Викладіть на деко. Інгредієнти вказані для 1 курчати, ви ж орієнтуйтеся на свої потреби. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку.
7. Запікайте годинку, після перевірте готовність і при необхідності залиште ще хвилин на 15-20.
Смачного!
Смачного!