Запечена картопля з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ще з дитинства печена картопля викликає у мене найприємніші спогади. Можна запекти її в духовці або в мікрохвильовій печі. Розповім, як приготувати запечена картопля з сиром в духовці.
Запечена картопля відмінно підходить для вечері або обіду, а також можна взяти його з собою в дорогу для смачного і корисного перекусу замість бутербродів. Подавайте блюдо гарячим, прикрасивши його будь-якою зеленню за смаком. Можна використовувати будь-який сир, а також додати до картоплі м'ясо, бекон, обсмажені овочі.
- Картопля - 4 штуки
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Бекон - 3 скибочки
- Йогурт або сметана - 3 Ст. Ложки
- Чеддер - 80 грам
1. Вимийте картопля, підберіть однакову форму. Оберніть картопля фольгою і відправте в розігріту до 170-180 градусів духовку на 40-60 хвилин.
2. Нарубаєте окремо зелену і білу частини зеленої цибулі. Обсмажте білу частину цибулі на розпеченій сковороді з додаванням солі. Окремо обсмажте бекон і розкришите його. Дістаньте картоплю і зріжте капелюшок, видаліть ложкою м'якоть.
3. Змішайте картопля, вершкове масло, йогурт (сметану), половину натертого на тертці сиру, обсмажену цибулю.
4. Наповніть картопля начинкою і посипте обсмаженою беконом, поверх додайте залишився сир і відправте картопля назад в духовку ще на 15 хвилин.
5. Дістаньте картоплю і посипте зеленою частиною цибулі, подавайте відразу.