Рецепт Запечена картопля з печерицями та сиром фото

Запечена картопля з печерицями та сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як приготувати запечену картоплю з печерицями та сиром. Блюдо вважається поживним і в міру калорійним. Без зайвого жиру і м'яса. Смак і аромат варті того, щоб спробувати!

Опис приготування:

Таке блюдо чимось нагадує запіканку. Сир є тут з'єднує інгредієнтом. Для страви підійде практично будь-який сорт сиру. Все залежить від того, який акцент ви хочете надати. Ніжний - моцарелла, класичний - голландський, пікантний - Рокфор або Дор Блю.

  • Печериці - 200 грам
  • Картопля - 7 штук
  • Помідори черрі - 6 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Крем - 80 мілілітрів
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сир - 70 грам
запечена картопля з печерицями та сиром - фото крок 1
Своїм та ріжемо тонкими пластинками гриби. Беремо формочку для запікання, бажано з бортиками. Застеляємо її фольгою. Дно фольги змащуємо вершковим маслом. Викладаємо нарізані гриби першим шаром. Підсолюємо за смаком.
запечена картопля з печерицями та сиром - фото крок 2
Картопля очищаємо і ріжемо кружечками. Кладемо поверх грибів, додаємо спеції і сіль. Другий шар покладений.
запечена картопля з печерицями та сиром - фото крок 3
Цибуля очищаємо від лушпиння, нарізаємо полуколечкамі і викладаємо поверх другого шару.
запечена картопля з печерицями та сиром - фото крок 4
Помідори черрі нарізаємо четвертинками, викладаємо поверх шарів. Часник видавлюємо в чашу зі сметаною і сіллю. Цим соусом поливаємо добротно наше блюдо.
запечена картопля з печерицями та сиром - фото крок 5
Сир натираємо на крупній тертці. Посипаємо їм зверху. Далі ставимо страву в духовку, запікаємо при температурі 200 градусів протягом 50 хвилин.
Блюдо готово!

Схожі рецепти