Запечена картопля з печерицями та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати запечену картоплю з печерицями та сиром. Блюдо вважається поживним і в міру калорійним. Без зайвого жиру і м'яса. Смак і аромат варті того, щоб спробувати!
Таке блюдо чимось нагадує запіканку. Сир є тут з'єднує інгредієнтом. Для страви підійде практично будь-який сорт сиру. Все залежить від того, який акцент ви хочете надати. Ніжний - моцарелла, класичний - голландський, пікантний - Рокфор або Дор Блю.
- Печериці - 200 грам
- Картопля - 7 штук
- Помідори черрі - 6 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Крем - 80 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сир - 70 грам
Своїм та ріжемо тонкими пластинками гриби. Беремо формочку для запікання, бажано з бортиками. Застеляємо її фольгою. Дно фольги змащуємо вершковим маслом. Викладаємо нарізані гриби першим шаром. Підсолюємо за смаком.
Картопля очищаємо і ріжемо кружечками. Кладемо поверх грибів, додаємо спеції і сіль. Другий шар покладений.
Цибуля очищаємо від лушпиння, нарізаємо полуколечкамі і викладаємо поверх другого шару.
Помідори черрі нарізаємо четвертинками, викладаємо поверх шарів. Часник видавлюємо в чашу зі сметаною і сіллю. Цим соусом поливаємо добротно наше блюдо.
Сир натираємо на крупній тертці. Посипаємо їм зверху. Далі ставимо страву в духовку, запікаємо при температурі 200 градусів протягом 50 хвилин.
Блюдо готово!
Блюдо готово!