Картопля запечена з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Якщо стандартне поєднання пюре і смажених грибів злегка приїлося, то картопля запечена з печерицями стане прекрасною альтернативою. Хрустка скоринка і ніжна начинка - це варто спробувати.
Це далеко не класичний рецепт картоплі запеченого з печерицями, але оригінальні ідеї надають цій страві новий смак.
1. Вимити і висушити картопля. У шкірці зробити невеликі проколи виделкою і ретельно змастити оливковою олією.
2. На решітку духовки відправити картопля. Вниз краще підставити деко, щоб стікало зайве масло.
3. Цибулину очистити і порізати півкільцями. Відправити його на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.
4. Гриби вимити і порізати, потім відправити на сковороду до цибулі. Коли печериці засмажити, зняти з вогню і злегка остудити.
5. Коли у картоплі буде хрустка скоринка, а вилка буде вільно проколювати її, можна діставати його з духовки. Дати картоплі охолонути і розрізати навпіл. Чайною ложкою акуратно дістати серединку, залишаючи бортики в 0, 5 см.
6. Картопля змішати зі смаженими грибами, додати вершкове масло.
7. Отриманою сумішшю нафарширувати половинки картоплі і відправити в духовку хвилин на 15, до появи золотистих піків.
8. Подавати краще з салатом, прикрасивши свіжою зеленню.
Ось і весь секрет, як зробити картопля запечена з печерицями оригінальним і смачним.
- Картопля - 5 штук
- Печериці - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 25 грам
- Зелень - 1 щіпка (для прикраси при подачі)
1. Вимити і висушити картопля. У шкірці зробити невеликі проколи виделкою і ретельно змастити оливковою олією.
2. На решітку духовки відправити картопля. Вниз краще підставити деко, щоб стікало зайве масло.
3. Цибулину очистити і порізати півкільцями. Відправити його на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.
4. Гриби вимити і порізати, потім відправити на сковороду до цибулі. Коли печериці засмажити, зняти з вогню і злегка остудити.
5. Коли у картоплі буде хрустка скоринка, а вилка буде вільно проколювати її, можна діставати його з духовки. Дати картоплі охолонути і розрізати навпіл. Чайною ложкою акуратно дістати серединку, залишаючи бортики в 0, 5 см.
6. Картопля змішати зі смаженими грибами, додати вершкове масло.
7. Отриманою сумішшю нафарширувати половинки картоплі і відправити в духовку хвилин на 15, до появи золотистих піків.
8. Подавати краще з салатом, прикрасивши свіжою зеленню.
Ось і весь секрет, як зробити картопля запечена з печерицями оригінальним і смачним.