Рецепт Картопля запечена з печерицями фото

Картопля запечена з печерицями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо стандартне поєднання пюре і смажених грибів злегка приїлося, то картопля запечена з печерицями стане прекрасною альтернативою. Хрустка скоринка і ніжна начинка - це варто спробувати.

Опис приготування:

Це далеко не класичний рецепт картоплі запеченого з печерицями, але оригінальні ідеї надають цій страві новий смак.

1. Вимити і висушити картопля. У шкірці зробити невеликі проколи виделкою і ретельно змастити оливковою олією.

2. На решітку духовки відправити картопля. Вниз краще підставити деко, щоб стікало зайве масло.

3. Цибулину очистити і порізати півкільцями. Відправити його на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.

4. Гриби вимити і порізати, потім відправити на сковороду до цибулі. Коли печериці засмажити, зняти з вогню і злегка остудити.

5. Коли у картоплі буде хрустка скоринка, а вилка буде вільно проколювати її, можна діставати його з духовки. Дати картоплі охолонути і розрізати навпіл. Чайною ложкою акуратно дістати серединку, залишаючи бортики в 0, 5 см.

6. Картопля змішати зі смаженими грибами, додати вершкове масло.

7. Отриманою сумішшю нафарширувати половинки картоплі і відправити в духовку хвилин на 15, до появи золотистих піків.

8. Подавати краще з салатом, прикрасивши свіжою зеленню.

Ось і весь секрет, як зробити картопля запечена з печерицями оригінальним і смачним.


  • Картопля - 5 штук
  • Печериці - 200 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Зелень - 1 щіпка (для прикраси при подачі)
Це далеко не класичний рецепт картоплі запеченого з печерицями, але оригінальні ідеї надають цій страві новий смак.

1. Вимити і висушити картопля. У шкірці зробити невеликі проколи виделкою і ретельно змастити оливковою олією.

2. На решітку духовки відправити картопля. Вниз краще підставити деко, щоб стікало зайве масло.

3. Цибулину очистити і порізати півкільцями. Відправити його на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.

4. Гриби вимити і порізати, потім відправити на сковороду до цибулі. Коли печериці засмажити, зняти з вогню і злегка остудити.

5. Коли у картоплі буде хрустка скоринка, а вилка буде вільно проколювати її, можна діставати його з духовки. Дати картоплі охолонути і розрізати навпіл. Чайною ложкою акуратно дістати серединку, залишаючи бортики в 0, 5 см.

6. Картопля змішати зі смаженими грибами, додати вершкове масло.

7. Отриманою сумішшю нафарширувати половинки картоплі і відправити в духовку хвилин на 15, до появи золотистих піків.

8. Подавати краще з салатом, прикрасивши свіжою зеленню.

Ось і весь секрет, як зробити картопля запечена з печерицями оригінальним і смачним.

Схожі рецепти