Запечена капуста в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний спосіб приготувати капусту і при цьому не стояти біля плити. Блюдо напевно сподобається любителям цього овоча, а ще його оцінять ті з вас, хто на дієті і стежить за фігурою. Готуємо, це смачно!
Любіть страви з капусти і вже перепробували все рецепти? А що з приводу запеченої в духовці капусти? Цей дуже простий і легкий спосіб приготування капусти чомусь мало відомий. Якщо і для вас він в новинку, скористайтеся цим рецептом в якому я розповім, як приготувати запечену капусту в духовці, і приготуйте ваш улюблений овоч. Дуже смачно вийде, повірте.
- Капуста білокачанна - 0, 9-1 кілограма (коб)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Для запікання краще вибрати невеликий качан. Капусту очистимо від верхніх брудних листя і наріжемо на товсті скибочки товщиною приблизно 2-2.5 см.
Змащуємо деко олією. Можна застелити пергаментом, але його теж необхідно змастити. Викладаємо скибочки капусти і розподіляємо по ним подрібнений часник.
Змащуємо оливковою олією.
Посипаємо сіллю і перцем. Можна додати ваші улюблені ароматні трави, кмин.
І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-50 ( час залежить від вашої духовки і улюбленої вами ступеня запікання). Під час процесу можна перевернути скибочки капусти, щоб вони запікалися рівномірно.
Подаємо до столу гарячою або теплою, мені холодна капуста подобається менше