Рецепт Запечена форель фото

Запечена форель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Форель , Лимон
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Хочете дізнатися, як приготувати запечену форель на святковий стіл? Тоді відкривайте і читайте цей рецепт. Рибку будемо запікати цілком з петрушкою і часточками лимона. Це дуже смачно і ароматно!

Опис приготування:

Таку рибу я люблю подавати з шматочками молодого запеченої картоплі в вершковому маслі і зі свіжим зеленим салатом.

Як ви побачите, я не використовую для риби ніяких додаткових спецій. Справа в тому, що смак її занадто делікатний, його не потрібно нічим перебивати.

  • Форель - 2 штуки (кожна близько 2 кг)
  • Лимон - 2 штуки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
1
У мене патрана риба з головою, буду запікати її повністю. Добре промиваю тушки і роблю по тілу надрізи довжиною близько 4 см на відстані 5-6 см один від одного.
2
Лимони мою і розрізаю тонкими скибочками, петрушку подрібнюю. У кожен надріз на рибку вставляю по шматочку лимона і засинаю трохи петрушки.
3
Присипаю рибу щедро гімалайської сіллю і меленим перцем, а також скроплюю оливковою олією. Також кладу пару часточок лимона всередину кожної рибини.
4
Розігрійте духовку до 180 градусів. Рибу викладіть на деко з пергаментним папером. Під рибу можна покласти по кілька кілець лимона, якщо залишилися.
5
Запікайте рибу близько півгодини. Якщо хочете уникнути запеченої скоринки і залишити її ніжною, то укрийте деко фольгою.

Схожі рецепти