Запечена форель
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати запечену форель на святковий стіл? Тоді відкривайте і читайте цей рецепт. Рибку будемо запікати цілком з петрушкою і часточками лимона. Це дуже смачно і ароматно!
Таку рибу я люблю подавати з шматочками молодого запеченої картоплі в вершковому маслі і зі свіжим зеленим салатом.
Як ви побачите, я не використовую для риби ніяких додаткових спецій. Справа в тому, що смак її занадто делікатний, його не потрібно нічим перебивати.
- Форель - 2 штуки (кожна близько 2 кг)
- Лимон - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
1
У мене патрана риба з головою, буду запікати її повністю. Добре промиваю тушки і роблю по тілу надрізи довжиною близько 4 см на відстані 5-6 см один від одного.
2
Лимони мою і розрізаю тонкими скибочками, петрушку подрібнюю. У кожен надріз на рибку вставляю по шматочку лимона і засинаю трохи петрушки.
3
Присипаю рибу щедро гімалайської сіллю і меленим перцем, а також скроплюю оливковою олією. Також кладу пару часточок лимона всередину кожної рибини.
4
Розігрійте духовку до 180 градусів. Рибу викладіть на деко з пергаментним папером. Під рибу можна покласти по кілька кілець лимона, якщо залишилися.
5
Запікайте рибу близько півгодини. Якщо хочете уникнути запеченої скоринки і залишити її ніжною, то укрийте деко фольгою.