Рецепт Запечена форель фото

Запечена форель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Фрукти, Форель, Лимон
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви

Хочете дізнатися, як приготувати запечену форель на святковий стіл? Тоді відкривайте і читайте цей рецепт. Рибку будемо запікати цілком з петрушкою і часточками лимона. Це дуже смачно і ароматно!

Таку рибу я люблю подавати з шматочками молодого запеченої картоплі в вершковому маслі і зі свіжим зеленим салатом.

Як ви побачите, я не використовую для риби ніяких додаткових спецій. Справа в тому, що смак її занадто делікатний, його не потрібно нічим перебивати.

  • Форель - 2 штуки (кожна близько 2 кг)
  • Лимон - 2 штуки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
1
У мене патрана риба з головою, буду запікати її повністю. Добре промиваю тушки і роблю по тілу надрізи довжиною близько 4 см на відстані 5-6 см один від одного.
2
Лимони мою і розрізаю тонкими скибочками, петрушку подрібнюю. У кожен надріз на рибку вставляю по шматочку лимона і засинаю трохи петрушки.
3
Присипаю рибу щедро гімалайської сіллю і меленим перцем, а також скроплюю оливковою олією. Також кладу пару часточок лимона всередину кожної рибини.
4
Розігрійте духовку до 180 градусів. Рибу викладіть на деко з пергаментним папером. Під рибу можна покласти по кілька кілець лимона, якщо залишилися.
5
Запікайте рибу близько півгодини. Якщо хочете уникнути запеченої скоринки і залишити її ніжною, то укрийте деко фольгою.

Схожі рецепти