Форель, запечена з базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування форелі, запеченої з базиліком. Риба виходить ароматною і дуже смачною.
Довго тримати форель в духовці не слід, запікати приблизно хвилин 15-20. Краще додавати базилік з лимонним ароматом.
- Базилік, гілочок - 6 штук
- Форель - 2 штуки
- Білий мелений перець - За смаком
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - За смаком
1. В першу треба почистити кожну рибину, нутрощі видалити, зябра вирізати, ножицями відрізати плавники. Тепер сумішшю перцю і солі натираємо всередині і зовні кожну рибину.
2. Візьмемо гострий ніж і зробимо з одного боку у кожної риби неглибокі надрізи.
3. Промиваємо гілки базиліка, і розкладаємо на попередньо розстелений рушник (для того, щоб видалити зайву вологу з зелені). Потім зелень укладаємо в черевце кожної форелі. Рослинним маслом змащуємо жароміцних форму і укладаємо туди форелі. Між тушками риби залишаємо відстань приблизно два сантиметри.
4. На ту сторону форелі, де робили надрізи, розкладаємо шматочки вершкового масла. До температури сто дев'яносто градусів розігріваємо духовку і відправляємо туди запікатися форель. Запікаємо хвилин п'ятнадцять-двадцять.
5. Коли риба буде готова, базилік виймаємо, і перекладаємо форель на тарілку. Чи можемо подавати.