Рецепт Форель, запечена з картоплею фото

Форель, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Форель
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід
Гарячі страви

Якщо хочете побалувати близьких або гостей чимось смачненьким, то приготуйте форель, запечену з картоплею. Це ситне, ароматне і неймовірно смачна страва не залишить байдужих.

Форель, запечена з картоплею, - це повноцінне блюдо, яке можна подати навіть на святковий стіл. Мінімум часу і зусиль, а в результаті - приголомшливо ніжне, соковите і смачне блюдо. Удачі в приготуванні!

  • Форель - 1 кілограм
  • Картопля - 1 кілограм
  • Сир - 200 грам
  • Вершки - 200-300 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Орегано - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
форель, запечена з картоплею - фото крок 1
1. Рецепт приготування форелі, запеченої з картоплею, хороший тим, що підготовчий період займає дуже мало часу. Картопля необхідно вимити і очистити. Нарізати тонкими пластинами і невеликими брусочками і злегка посолити. Жароміцних форму для запікання змастити олією і викласти туди картоплю.
форель, запечена з картоплею - фото крок 2
2. Часник очистити і видавити через прес (можна натерти на тертці). Вершкове масло розтопити і змішати з часником. Отриманою сумішшю змастити верх картоплі.
форель, запечена з картоплею - фото крок 3
3. Форель очистити і порізати невеликими порційними шматочками. Рівним шаром викласти на картоплю. Посолити і можна поперчити за смаком.
форель, запечена з картоплею - фото крок 4
4. Сир натерти на дрібній тертці і викласти на рибу так, щоб він повністю її прикрив.
форель, запечена з картоплею - фото крок 5
5. В окремій мисочці змішати вершки, сіль, перець і орегано (можна замінити іншими улюбленими травами). Ретельно перемішати.
форель, запечена з картоплею - фото крок 6
6. Готовим соусом залити блюдо і відправити в добре розігріту духовку на 45-50 хвилин. Можна накрити форму фольгою, щоб верх не зарум'яниться завчасно. Потім фольгу зняти і підсмажити ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
форель, запечена з картоплею - фото крок 7
7. От і все, форель, запечена з картоплею в домашніх умовах, готова. Страву можна відразу подавати до столу, прикрасивши свіжої або сушеної зеленню.

Схожі рецепти