Форель, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете побалувати близьких або гостей чимось смачненьким, то приготуйте форель, запечену з картоплею. Це ситне, ароматне і неймовірно смачна страва не залишить байдужих.
Форель, запечена з картоплею, - це повноцінне блюдо, яке можна подати навіть на святковий стіл. Мінімум часу і зусиль, а в результаті - приголомшливо ніжне, соковите і смачне блюдо. Удачі в приготуванні!
- Форель - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Сир - 200 грам
- Вершки - 200-300 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування форелі, запеченої з картоплею, хороший тим, що підготовчий період займає дуже мало часу. Картопля необхідно вимити і очистити. Нарізати тонкими пластинами і невеликими брусочками і злегка посолити. Жароміцних форму для запікання змастити олією і викласти туди картоплю.
2. Часник очистити і видавити через прес (можна натерти на тертці). Вершкове масло розтопити і змішати з часником. Отриманою сумішшю змастити верх картоплі.
3. Форель очистити і порізати невеликими порційними шматочками. Рівним шаром викласти на картоплю. Посолити і можна поперчити за смаком.
4. Сир натерти на дрібній тертці і викласти на рибу так, щоб він повністю її прикрив.
5. В окремій мисочці змішати вершки, сіль, перець і орегано (можна замінити іншими улюбленими травами). Ретельно перемішати.
6. Готовим соусом залити блюдо і відправити в добре розігріту духовку на 45-50 хвилин. Можна накрити форму фольгою, щоб верх не зарум'яниться завчасно. Потім фольгу зняти і підсмажити ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
7. От і все, форель, запечена з картоплею в домашніх умовах, готова. Страву можна відразу подавати до столу, прикрасивши свіжої або сушеної зеленню.