Рецепт Форель, запечена з картоплею фото

Форель, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Форель
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо хочете побалувати близьких або гостей чимось смачненьким, то приготуйте форель, запечену з картоплею. Це ситне, ароматне і неймовірно смачна страва не залишить байдужих.

Опис приготування:

Форель, запечена з картоплею, - це повноцінне блюдо, яке можна подати навіть на святковий стіл. Мінімум часу і зусиль, а в результаті - приголомшливо ніжне, соковите і смачне блюдо. Удачі в приготуванні!

  • Форель - 1 кілограм
  • Картопля - 1 кілограм
  • Сир - 200 грам
  • Вершки - 200-300 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Орегано - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
форель, запечена з картоплею - фото крок 1
1. Рецепт приготування форелі, запеченої з картоплею, хороший тим, що підготовчий період займає дуже мало часу. Картопля необхідно вимити і очистити. Нарізати тонкими пластинами і невеликими брусочками і злегка посолити. Жароміцних форму для запікання змастити олією і викласти туди картоплю.
форель, запечена з картоплею - фото крок 2
2. Часник очистити і видавити через прес (можна натерти на тертці). Вершкове масло розтопити і змішати з часником. Отриманою сумішшю змастити верх картоплі.
форель, запечена з картоплею - фото крок 3
3. Форель очистити і порізати невеликими порційними шматочками. Рівним шаром викласти на картоплю. Посолити і можна поперчити за смаком.
форель, запечена з картоплею - фото крок 4
4. Сир натерти на дрібній тертці і викласти на рибу так, щоб він повністю її прикрив.
форель, запечена з картоплею - фото крок 5
5. В окремій мисочці змішати вершки, сіль, перець і орегано (можна замінити іншими улюбленими травами). Ретельно перемішати.
форель, запечена з картоплею - фото крок 6
6. Готовим соусом залити блюдо і відправити в добре розігріту духовку на 45-50 хвилин. Можна накрити форму фольгою, щоб верх не зарум'яниться завчасно. Потім фольгу зняти і підсмажити ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
форель, запечена з картоплею - фото крок 7
7. От і все, форель, запечена з картоплею в домашніх умовах, готова. Страву можна відразу подавати до столу, прикрасивши свіжої або сушеної зеленню.

Схожі рецепти