Заливний пиріг з персиками і лохиною
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний і соковитий пиріг! Легка хрустка скоринка, велика кількість персиків і голубики, креязик структура тесту… Вкуснятина!
Влітку хочеться пирогів ягідних, з ніжним тестом, легких. Заливний пиріг з персиками і лохиною якраз з цього розряду! Персики сміливо міняйте на нектарини. Взимку я втручаюся в тісто шоколадні краплі і використовую заморожені ягоди лохини. Експериментуйте!
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Крем - 100 грам
- Йогурт натуральний - 150 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Борошно пшеничне в / сорт - 180 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 10 грам
- Персики - 300 грам (або нектарини)
- Лохина - 300 грам
Яйця збийте з цукром до утворення пишної білої маси.
Додайте сметану і йогурт, перемішайте.
Додайте сметану і йогурт, перемішайте.
Просійте борошно з сіллю і розпушувачем поверх яєчної маси. На малих обертах умішайте борошно в тісто.
Персики очистіть від шкірки (або візьміть нектарини) і наріжте дрібними кубиками. Вмішайте силіконової або дерев'яною лопаткою в тісто.
Масло наріжте дрібними шматочками і також втрутився в тісто.
Викладіть половину тіста в підготовлену форму для запікання, краще роз'ємну. Зверху розкладіть промиту і добре обсушену лохину (залиште жменю ягід для прикраси пирога).
Залийте ягоди тістом і зверху розкладіть жменю лохини. Присипте ложкою цукру.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Перевіряйте готовність пирога зубочисткою. Вона повинна виходити вологою, але без тесту. Готовий пиріг повністю остудіть у формі.
Перед подачею посипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!