Рецепт Заливний пиріг з персиками і лохиною фото

Заливний пиріг з персиками і лохиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Фрукти , Персик , Лохина
Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , Літні , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже ніжний і соковитий пиріг! Легка хрустка скоринка, велика кількість персиків і голубики, креязик структура тесту… Вкуснятина!

Опис приготування:

Влітку хочеться пирогів ягідних, з ніжним тестом, легких. Заливний пиріг з персиками і лохиною якраз з цього розряду! Персики сміливо міняйте на нектарини. Взимку я втручаюся в тісто шоколадні краплі і використовую заморожені ягоди лохини. Експериментуйте!

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 120 грам
  • Крем - 100 грам
  • Йогурт натуральний - 150 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Борошно пшеничне в / сорт - 180 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 10 грам
  • Персики - 300 грам (або нектарини)
  • Лохина - 300 грам
заливний пиріг з персиками і лохиною - фото крок 1
Яйця збийте з цукром до утворення пишної білої маси.
Додайте сметану і йогурт, перемішайте.
заливний пиріг з персиками і лохиною - фото крок 2
Просійте борошно з сіллю і розпушувачем поверх яєчної маси. На малих обертах умішайте борошно в тісто.
заливний пиріг з персиками і лохиною - фото крок 3
Персики очистіть від шкірки (або візьміть нектарини) і наріжте дрібними кубиками. Вмішайте силіконової або дерев'яною лопаткою в тісто.
заливний пиріг з персиками і лохиною - фото крок 4
Масло наріжте дрібними шматочками і також втрутився в тісто.
заливний пиріг з персиками і лохиною - фото крок 5
Викладіть половину тіста в підготовлену форму для запікання, краще роз'ємну. Зверху розкладіть промиту і добре обсушену лохину (залиште жменю ягід для прикраси пирога).
заливний пиріг з персиками і лохиною - фото крок 6
Залийте ягоди тістом і зверху розкладіть жменю лохини. Присипте ложкою цукру.
заливний пиріг з персиками і лохиною - фото крок 7
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Перевіряйте готовність пирога зубочисткою. Вона повинна виходити вологою, але без тесту. Готовий пиріг повністю остудіть у формі.
заливний пиріг з персиками і лохиною - фото крок 8
Перед подачею посипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти