Сирники з лохиною
(покроковий рецепт з фото)
Сирники з лохиною - це дуже красиве, ситне і неймовірно смачна страва на сніданок. Любителі солодких ласощів будуть в неймовірному захваті!
Сирники з лохиною - чарівне блюдо, яке радує і шлунок, і очей. Дуже вдало поєднання голубики і сиру. Дуже люблю простий рецепт сирників з лохиною за злегка кислуватий смак. Спробуйте приготувати і пишіть свої відгуки.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач + сода - 1 Ст. Ложка(50 з 50)
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 1 Склянка (знежирені)
- Сирний сир або протертий сир - 150 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука (знадобиться тільки цедра)
- Лохина - 1, 5 склянки (свіжа або заморожена)
1. Готуємо тісто. Олія, до речі, попередньо виберіть з холодильника, щоб воно було м'яким. В одній мисці змішайте всі сухі інгредієнти - борошно, цукор, розпушувач з содою і сіль. В іншій збийте жовтки з вершками, додайте сир, розітріть до однорідної маси, потім додайте масло, ванілін, лимонний сік і цедру. Перемішайте. Потім з'єднайте інгредієнти в одній мисці, перемішайте. Білки збийте і також введіть в тісто. Лохину промийте (або необхідно розморозити) і просушіть.
2. Розігрійте сковороду на великому вогні, змастіть її рослинним або вершковим маслом і викладіть 3-4 сирники. На один сирник йде приблизно дві столові ложки тесту, разладьте тісто по сковороді, надавши форму сирник. Зверху викладіть 5-7 ягід лохини і смажте, поки зверху не підуть бульбашки.
3. Переверніть на іншу сторону і смажте, поки знизу сирник не стане золотисто-коричневим.
4. Подавайте сирники з лохиною зі сметаною, джемом або згущеним молоком. Смачного!