Сирний кекс з лохиною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі сирна випічка, то сирний кекс з лохиною вам обов'язково сподобається. М'яка, ніжна і трохи волога текстура, приємна кислинка від лохини - ну просто розкішний кекс!
Сирний кекс з лохиною - один з численних смачних сирних кексів. Взагалі, сирна випічка мені подобається куди більше борошняної - сирні кекси виходять більш ніжними і вологими, з більш приємною і менш сухою текстурою. Ну, а ягоди та інші інгредієнти - це вже для додання конкретного смаку. Тому за цим рецептом ви можете приготувати сирний кекс з лохиною, а можете і з будь-якої іншої ягодою - буде не гірше, а можливо - і краще.
Рецепт сирного кексу з лохиною:
1. Гарненько, хвилин 5-8, збиваємо цукор з маслом.
2. Додаємо сир (попередньо перетертий через сито), перемішуємо до однорідного стану.
3. Натираємо на самій дрібній тертці цедру половини лайма.
4. Додаємо в нашу сирну суміш цедру половини лайма і ванільну есенцію. Туди ж додаємо сік половини лайма. Перемішуємо.
5. Далі по одному вводимо в суміш яйця.
6. Додаємо половину борошна (у мене половина була - мигдалеве борошно, інша половина - пшеничне).
7. Активним перемішуємо.
8. Тепер вводимо в суміш іншу половину борошна і розпушувач.
9. Перемішуємо все до однорідності.
10. Форму для кексу присипаємо борошном і змащуємо вершковим маслом.
11. Викладаємо у форму наше тісто і миті ягоди.
12. Зверху кекс можна присипати коричневим цукром - для красивого коричневого кольору кексу. Ставимо в духовку, розігріту до 170 градусів, і запікаємо трохи менше години.
13. Готово! Нарізаємо і подаємо.
- Борошно - 220 грам
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукор - 150 грам
- Сир - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач тіста - 1/2 чайних ложки
- Лохина - 1 Склянка
- Ванільна есенція - 1/8 чайних ложки
- Вапно - 1/2 штуки
Рецепт сирного кексу з лохиною:
1. Гарненько, хвилин 5-8, збиваємо цукор з маслом.
2. Додаємо сир (попередньо перетертий через сито), перемішуємо до однорідного стану.
3. Натираємо на самій дрібній тертці цедру половини лайма.
4. Додаємо в нашу сирну суміш цедру половини лайма і ванільну есенцію. Туди ж додаємо сік половини лайма. Перемішуємо.
5. Далі по одному вводимо в суміш яйця.
6. Додаємо половину борошна (у мене половина була - мигдалеве борошно, інша половина - пшеничне).
7. Активним перемішуємо.
8. Тепер вводимо в суміш іншу половину борошна і розпушувач.
9. Перемішуємо все до однорідності.
10. Форму для кексу присипаємо борошном і змащуємо вершковим маслом.
11. Викладаємо у форму наше тісто і миті ягоди.
12. Зверху кекс можна присипати коричневим цукром - для красивого коричневого кольору кексу. Ставимо в духовку, розігріту до 170 градусів, і запікаємо трохи менше години.
13. Готово! Нарізаємо і подаємо.