Шоколадний торт з лохиною
(покроковий рецепт з фото)
Дивіться, як приготувати шоколадний торт з лохиною. Рецепт дуже простий. Якщо до приходу гостей мало часу, а ви хочете їх порадувати смакотою, то цей рецепт саме для вас
Корж виходить м'яким і ніжним, і не вимагає внутрішньої просочення. Якщо ви хочете отримати більше шоколадний торт, то можете корж уздовж розрізати і змастити невеликим шаром шоколадної пасти. При приготуванні тіста винний оцет треба додавати останнім, це обов'язково. Якщо немає винного оцту, можна використовувати будь-який інший до 6%. Прикрасити торт можна будь-якими ягодами і фруктами.
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Какао - 60 грам
- Цукор - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Оливкова олія - 60 грам
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Молоко - 280 мілілітрів
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Лохина - 150 грам
- Шоколадна паста - 70 грам (зразок "нутеллою" )
1) У глибоку миску додайте какао, цукор, сіль, борошно, соду. Ретельно перемішайте.
2) В результаті вийде така суміш.
3) Додайте в масу молоко, яйця, вершкове і оливкове масло, ванільний цукор. Потім додайте 1 столову ложку винного оцту.
4) Дуже ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси, по консистенції вона буде схожа на густу сметану. Для спрощення процесу можете використовувати міксер.
5) У форму для запікання викладіть спеціальний папір для випічки, змастіть її невеликою кількістю рослинного або оливкового масла. Вилийте тісто у форму.
6) Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 50 хвилин.
7) Акуратно дістаньте корж, дайте йому трохи охолонути.
8) Викладіть корж на тарілку, зверху змастіть тонким шаром шоколадної пасти, прикрасьте ягодами лохини. Смачний шоколадний торт готовий! Смачного!